UPDATES

Updates

Via onze updates blijf je op de hoogte

Een week lang volle tribunes, schitterend weer, een enthousiast publiek en spel van topniveau. Het EK Petanque op de Parade in ’s-Hertogenbosch was pure promotie voor de sport. Anders dan gebruikelijk bij petanque streek het toernooi neer midden in een binnenstad. Los van de echte volgers van de sport werd zo ook een geheel nieuwe groep geïnteresseerden bereikt. De CEP Europese Kampioenschappen werden georganiseerd door sportevenementenbureau Team TOC in samenwerking met de Nederlandse Jeu-de-BoulesBond (NJBB), gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Zondag 17 juli 2022 was de grote finaledag bij het EK petanque is 's-Hertogenbosch, maar liefst drie teams deden meet om de titel. Bij de doubletten mix Anette Boluijt met Joey van Doorn. Bij de singles (tête á tête) was het Kees Koogje bij de mannen en zus Josefien bij de vrouwen.

WebTV ‘s-Hertogenbosch Nederland: Europees Dubbel, Head-to-Head en Mixed Championships 2022 Web TV live Uitzendtijden? Vrijdag: 3 games in de ochtend (Ronde 4)

Aanstaande woensdag is het dan eindelijk zover! Het EK Petanque in ’s-Hertogenbosch gaat nu echt beginnen. Het beroemde plein, naast de iconische Sint-Janskathedraal, wordt omgebouwd tot een Petanque walhalla met maar liefst 26 overdekte petanquebanen en een heus stadion. Hier gaan de beste petanquespelers van Europa strijden om de Europese titels in de categorieën tête-à-tête (een tegen een; vrouwen en mannen), doubletten (mannen en vrouwen) en mix (man/vrouw). Naast de wedstrijden is er natuurlijk ook volop lekker eten, drinken en entertainment aanwezig. Met andere woorden; Brabantse gezelligheid!

Allereerst met de organisatie van het Europese Kampioenschap Petanque dat van 13 tot en met 17 juli plaats vind op de Parade in 's-Hertogenbosch. Maar daarnaast ook met de uitgave van het jubileumboek waarin teruggekeken wordt op de roerige geschiedenis van de NJBB. Want roerig was het zeker. Menig jaarverslag begon met de standaardzin “Het afgelopen jaar was (weer) een roerig jaar.

Het EK Petanque komt naar Den Bosch, maar een vereniging had de stad nog niet. Een uitgelezen moment om er een op te richten dacht sportieveling Antoon van Mil. Want als Bosschenaren tijdens het EK zien wat voor een mooie sport het is, moet er natuurlijk wel een club zijn waar ze zich bij kunnen aansluiten, zo was de gedachte.

Delen graag
DutchEnglishFrenchGermanSpanish

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren

%d bloggers liken dit: