Selectie EK Petanque 2022 bekend

Selectie voor WK 2022 en EK 2022 bekend

De selectie waarmee Nederland gaat deelnemen aan het EK petanque in Nederland is bekend. Coaches Kees Kroon, Marc Helffer en Sandra Gilliéron hebben na een nauwkeurige werkwijze de volgende namen bekendgemaakt:

Kees Koogje

Les Cailloux

Joey van Doorn

't Dupke

Josefien Koogje

ABA

Anette Boluijt

't Zwijntje

Met het EK in eigen land krijgen onze beste de spelers de mogelijkheid om voor eigen publiek de krachten te meten met andere Europese toppers. Met de prachtige Parade in het centrum van Den Bosch als perfecte omgeving om de petanquesport te etaleren.

Voor de spelers en staf is het een bijzondere gewaarwording om, na eerst op een WK te mogen spelen, ook in eigen land actief te zijn tijdens het EK petanque van 13 tot en met 17 juli in ’s-Hertogenbosch. We hebben de selectie enkele vragen gesteld en de reacties lees je hieronder:

Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je geselecteerd bent voor het EK en WK?

Josefien: “Blij! Een droom waar ik hard voor heb gewerkt, komt uit.”

Kees: “Leuk om te horen, maar de selectie kwam niet echt als een verrassing.”

Joey: “Je hoopt altijd dat je wordt geselecteerd, maar je mag hier natuurlijk niet vanuit gaan en dat deed ik dan ook zeker niet, ik was blij, maar vooral opgelucht!”

Anette: “Ik vind het erg leuk dat ik geselecteerd ben voor het EK en WK.”

Wat zijn je verwachtingen van het EK in eigen land?

Josefien: “Een mooi en goed georganiseerd kampioenschap. Met een (super) ambiance vanwege eigen publiek.”

Kees: “Wat ik hoop is dat de ambiance geweldig zal zijn en dat iedereen die komt kijken achter het Nederlandse team gaat staan en ons helpt een goed resultaat neer te zetten.

Joey: “EK in eigen land is iets unieks en vooral speciaal. Het is een grote eer dat je op dat toernooi voor Nederland mag uitkomen. De sfeer en de supporters dat wordt top dat weet ik zeker! Laten we er met z’n alle iets moois van maken en hopelijk met een medaille naar huis gaan!”

Anette: “Dat het EK dit jaar in Nederland plaatsvindt is natuurlijk fantastisch. Ik verwacht dan ook een geweldige (oranje) sfeer op de parade in Den Bosch.”

Sandra: “Ik heb veel vertrouwen in de spelers die zijn geselecteerd. Een homogene groep die samen met het begeleidingsteam een zo goed mogelijke prestatie gaat neerzetten.”

Kees Kroon: “Ik verwacht dat het EK in Den Bosch veel mensen in Europa lang zal bij blijven. Zelden wordt een EK gehouden op zo’n mooie locatie. Qua team verwacht ik dat er één team staat, met een ontspannen focus op de wedstrijden.”

Waar kijk je met het oog op het WK in Denemarken het meeste naar uit?

Josefien: “Ik ben blij dat ik samen met Joey, Anette en mijn broer ben geselecteerd. Ik kijk er naar uit om goede partijen van hoog niveau te laten zien. Het maakt het voor mij allemaal extra speciaal dat ik hier samen met mijn broer mag staan.”

Kees: “Ik kijk het meeste uit naar het proberen voort te zetten van een goede reeks resultaten gezien de vorige EK’s en WK’s. Met drie kwartfinale plekken op het WK en een bronzen medaille op het EK in de afgelopen jaren zijn we misschien wel een goede underdog voor een mooi resultaat. Nu is het aan ons om weerstand te bieden tegen de beste spelers ter wereld.

Joey: “Om weer het oranje shirt te mogen dragen en tussen de beste spelers van de wereld te mogen spelen. Een WK spelen blijft iets speciaals dat went nooit!” Anette: “Een mooie prestatie leveren door het beste uit mezelf en ons team te halen.”

Kees Kroon: “De groepsdynamiek en ontwikkeling naar een eenheid als onderdeel naar het EK toe.”

Sandra: “Waar ik naar uit kijk op het WK is om samen met onze spelers en het begeleidingsteam een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en in kaart te hebben hoe het begeleidingsteam de spelers nog extra kan ondersteunen in de tijd die ons rest tussen het WK en de EK zo goed mogelijk te benutten. Zowel gericht op het team als op de individuele spelers.”

Hoe ziet de komende periode in aanloop naar het WK/EK eruit?

Marc:We zijn op dit moment druk bezig onze kalender voor de komende maanden in te vullen. Naast gezamenlijke trainingen en nationale en internationale toernooien maken de Nederlandse tête-à-tête, doubletten en mix-kampioenschappen hier in ieder geval onderdeel van uit.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Volg ons ok op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *