‘s-Hertogenbosch telt af

Nog een paar nachten slapen ....

Aanstaande woensdag is het dan eindelijk zover! Het EK Petanque in ’s-Hertogenbosch gaat nu echt beginnen. Het beroemde plein, naast de iconische Sint-Janskathedraal, wordt omgebouwd tot een Petanque walhalla met maar liefst 26 overdekte petanquebanen en een heus stadion. Hier gaan de beste petanquespelers van Europa strijden om de Europese titels in de categorieën tête-à-tête (een tegen een; vrouwen en mannen), doubletten (mannen en vrouwen) en mix (man/vrouw). Naast de wedstrijden is er natuurlijk ook volop lekker eten, drinken en entertainment aanwezig. Met andere woorden; Brabantse gezelligheid!

Hoog niveau

Elke dag zijn er spannende wedstrijden op het hoogste niveau die op het programma staan. En er is meer te beleven! Op woensdag 13 juli bijvoorbeeld, is de start op de Markt bij het stadhuis, kun je genieten van een vlaggenparade door de stad van alle deelnemende landen, met aansluitend de officiële openingsceremonie in het knusse stadion op de Parade.

Later die middag staat bovendien de eerste wedstrijd van het Nederlands team op het programma. En wat zou er nu mooier zijn dan een legioen aan oranje geklede petanque-fans die onze Nederlandse mannen en vrouwen vanaf de tribunes naar ongekende hoogte stuwen? Ook zijn er side events die je kan bijwonen en kan er elke dag gebouled worden in de achtertuin van de Sint Jans kerk. Iedereen is vrij om daar een balletje te gooien! Verder is het EK van woensdag tot en met zaterdag gratis te bezoeken. Voor de zondag zijn wel kaarten nodig.

Volg ons ook op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *