Nederlandse Jeu de Boules Bond 50 jaar

De Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) bestaat dit najaar 50 jaar.

Dat moet gevierd worden.

Allereerst met de organisatie van het Europese Kampioenschap Petanque dat van 13 tot en met 17 juli plaats vind op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Maar daarnaast ook met de uitgave van het jubileumboek waarin teruggekeken wordt op de roerige geschiedenis van de NJBB. Want roerig was het zeker. Menig jaarverslag begon met de standaardzin “Het afgelopen jaar was (weer) een roerig jaar.

In ruim 50 jaar hoofd- en subhoofdstukken en met een groot aantal foto’s en afbeeldingen passeert 50 jaar NJBB de revue.

Fotoarchief: Stan Polman

50-JARIG JUBILEUM

De NJBB die in 1972 min of meer dan een kwajongengrap was begonnen, heeft vele hoogtepunten gekend. Denk maar aan het wereldkampioenschap van 1964 in Rotterdam waarmee de op dat moment nog jonge bond zich internationaal op de kaart zette. Daarna volgden er successen op sportief gebied: gouden, zilveren en bronzen medailles op verscheidene Wereld- en Europese Kampioenschappen

VEERKRACHT NJBB

Dieptepunten en teleurstellingen waren er ook dat is nu eenmaal onvermijdelijk binnen een sportbond. Het nam niet weg dat de NJBB zich veerkrachtig toonde en steeds weer de weg terug vond. Eén groot probleem heeft de NJBB echter nog niet kunnen tackelen: de vergrijzing die zich de laatste twintig jaar heeft ingezet. Het zal een enorme uitdaging voor de NJBB en de aangesloten clubs zijn om de weg naar verjonging weer in te slaan. Dat kan alleen maar door een gezamenlijke aanpak. Als de NJBB daarin slaagt, ligt er nog een mooie toekomst in het verschiet.

JUBILEUMBOEK

Vanaf woensdag is het jubileumboek te koop in ’s-Hertogenbosch bij het NJBB paviljoen.

Beide bedragen zijn exclusief verzendkosten.

Uitgebreidere informatie over de bestel- en betalingswijze volgt zo snel mogelijk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Volg ons ok op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *