• za. jun 12th, 2021

Alles over Petanque.nl

allesoverpetanque.nl

SCANAPP NJBB

Delen op je netwerk ......

LICENTIE/QR CODE ALTIJD EN MAKKELIJK BIJ DE HAND

Makkelijk bewaren digitale licentie & scanapp.
Om verenigingen, spelers en organisatoren van toernooien nog beter te ondersteunen, is er een mogelijkheid ontwikkeld waarmee de licentie kan worden gecontroleerd. In samenwerking met AllUnited is de NJBB Scanapp ontwikkeld. Middels deze app kunnen gediplomeerde wedstrijdleiders en scheidsrechters de digitale licentie controleren op geldigheid. Voor de landelijke organisatie zijn de datum en het tijdstip waarop een bepaalde licentie wordt gescand zichtbaar. Verdere informatie, zoals locatie waar de licentie is gescand en door wie is gescand, wordt niet gedeeld met de landelijke organisatie.
De speelgerechtigdheid wordt gecontroleerd door de QR-code op de licentie te scannen. Met een geldige licentie zijn spelers speelgerechtigd en kunnen zij deelnemen aan toernooien, kampioenschappen en competities. De scheidsrechters krijgen ook toegang omdat zij tijdens de NPC-wedstrijden de rol van wedstrijdleider op zich nemen.
De gekwalificeerde scheidsrechters en wedstrijdleiders hebben een e-mail ontvangen met verdere instructies (indien het e-mailadres in de ledenadministratie is genoteerd) voor het downloaden en gebruik van de app om digitale licenties te controleren. De e-mail is tevens gestuurd naar het secretariaat van de vereniging met het verzoek om de functionarissen van de vereniging te informeren. Wanneer je geen e-mail hebt ontvangen kan contact worden opgenomen met de vereniging.
Meer dan alleen scannen
Tevens kan via deze app de QR-code snel en makkelijk worden gedownload en is de QR-code altijd bij de hand. Daarnaast heeft de app enkele andere functionaliteiten. Alle nieuwsberichten op de website en social media kunnen via de app worden bekeken. Je kunt daar tevens meldingen voor aanzetten. Bovendien zijn de persoonlijke gegevens te bekijken zoals het in de ledenadministratie is genoteerd. Indien wijzigingen moeten worden doorgevoerd in de persoonlijke gegevens, dan kan contact worden opgenomen met de ledenadministrateur van de vereniging.
Opnieuw downloaden digitale licentie
We gaan u dat hier uitleggen in ons stappenplan.
Stap 1: Ga voor IPhone naar de App store en voor andere telefoons (Samsung, Huawei etc.)naar de Google Playstore.
Stap 2: Download de NJBB Scanapp.
Stap 3: Wanneer het downloaden gereed is, open de NJBB Scanapp.
Stap 4: Het is van belang om een nieuw account aan te maken. Klik op de groene knop ‘Ik ben nieuw hier’
Stap 5: Vul je e-mailadres in wat ook in de ledenadministratie staat en kies een wachtwoord.
Stap 6: Klik vervolgens op Account aanmaken.
Stap 7: Je krijgt vervolgens op het opgegeven e-mailadres een e-mail. Je kunt middels de e-mail je account bevestigen. Klik op de blauwe tekst Account bevestigen in de e-mail.
Let op, wanneer je geen e-mail ontvangt, staat je e-mailadres niet of niet juist in de ledenadministratie. Neem dan contact op met de ledenadministrateur van de vereniging
Stap 8: Je krijgt vervolgens te zien dat de verificatie is gelukt en in de app te zien dat je account is bevestigd.
Stap 9: Na het inloggen moet de app even laden en kom je in Overzicht terecht.
Stap 10: Klik vervolgens link bovenaan op de drie streepjes.
Stap 11: Je komt nu in het menuoverzicht. Onder je naam en initialen staan drie icoontjes. Het derde icoontje zijn vier blokjes. Klik hierop
Stap 12: Nu wordt je persoonlijke QR-code getoond.
Stap 13: Let op, de digitale licentie van één speler kan eenmaal per dag worden gescand.
Bij de ontwikkeling van de app zijn de QR-codes op de digitale licenties gewijzigd. Het is om die reden van belang dat alle spelers opnieuw de digitale licentie downloaden. Via de app is de digitale licentie/QR-code altijd snel en makkelijk bij de hand. We raden eenieder dan ook aan om de app te downloaden. Bij toernooien kan de QR-code op de mobiel dan kort worden getoond aan de wedstrijdleider voor het scannen van de digitale licentie. De wedstrijdleider hoeft de mobiel niet vast te houden. Als de speler de mobiel neerlegt, kan de wedstrijdleider de QR scannen op gepaste afstand scannen. Het blijft ook mogelijk om de digitale licentie te printen en te overhandigen aan de wedstrijdleider.
Voor NPC-wedstrijden is het mogelijk om per team alle digitale licenties op één-twee pagina’s te downloaden op de mobiel of te printen. In de handleiding in de ledenadministratie staat voor de ledenadministrateur uitgelegd hoe dat mogelijk is.
Inloggen met gedeeld e-mailadres.
Wanneer het mailadres op de relatiekaart in de ledenadministratie meerdere keren voorkomt, bijvoorbeeld bij een ouder en kind of bij partners, dan kan er éénmaal een account aangemaakt worden in de app. Het is dan noodzaak om de inloggegevens binnen het gezin met elkaar te delen. Indien er meerdere lidmaatschappen geregistreerd staan op een e-mailadres zul je meerdere uitnodigingen ontvangen om de app te downloaden.
Installeren van de app met hetzelfde e-mailadres:
Installeer de app en maak een account aan. Deel deze gegevens binnen jouw gezin.
– Gezinsleden kiezen na installeren voor [ik heb de app al eerder gebruikt] en loggen in met de reeds verkregen accountgegevens Wanneer ingelogd in de app kies je als welk gezinslid je de app wilt bekijken Tussentijds wisselen is mogelijk
– Klik op het menu en de naam van het gezinslid wordt getoond
– Klik op het pijltje rechts naast de naam
– Kies als wie je de app wilt bekijken
– Je bent nu ingelogd als deze persoon
We wensen eenieder veel plezier en succes met de app en de scheidsrechters en wedstrijdleiders veel succes en plezier met het scannen van de digitale licenties.

Hebt u nog vragen?
Neem dan contact op via WhatsApp

WE WENSEN U VEEL BOULE PLEZIER