Winnaars NK Doubletten 2024

NK Doubletten 2024

Kees en Josefien Koogje zijn beiden Nederlands Kampioen Doubletten geworden. Josefien speelde met Sandy Rikkers en Kees Koogje speelde met Joey van Doorn.

Het éérste NK van 2024 zit er op. In Apeldoorn ging het NK Doubletten van start zaterdag 20 en zondag 21 april met het Zwitser systeem. Zaterdag werden de voorrondes gespeeld en zondag was het de finaledag. Er hadden zich bij de mannen 78 teams ingeschreven en bij de vrouwen 28 teams. Op zaterdag na de voorrondes gingen er 16 teams door naar de finale dag op zondag. Bij de vrouwen gingen er 4 teams door naar de finaledag op zondag.

Na een paar voorrondes bleek het al gouw dat Josefien Koogje en broer Kees bij de favorieten behoorden. Josefien speelde met Sandy Rikkers (ook geen onbekende) en broer Kees speelde met Joey van Doorn. Beide teams plaatsen zich voor de finaledag.

De finaledag

De finalisten

Mannen

Bij de finale manen moesten Kees Koogje, en Joey van Doorn het opnemen tegen Tom van de Voort en Charles Gelijn. Kees en Joey waren in een uitstekende vorm, na twee werprondes van 5 en 3 punten was de stand 8-0. In de volgende werpronde plaatste Charles een goede bal, maar Joey plaatste een uitstekende bal, waardoor Tom moest schieten, het eerste schot toucheerde de boule en bleef op punt.  

Tom schoot nogmaals deze was wel raak, maar zo was het team Tom en Charles al drie boules kwijt op één Boule van Joey. Door nogmaals een goede boule van Joey Moest Tom plaatsen. Door de derde goede boule van Joey en het losspelen van een gedubbelde boule kon Kees uiteindelijk opnieuw voor 5 punten schieten hierdoor kwam de eindstand op 13-3 in het voordeel Kees Koogje en Joey van Doorn.

Volledige uitslag Mannen

 • 1.
  Kees Koogje en Joey van Doorn
 • 2.
  Tom van deVoort en Charles Gelijn
 • 3
  Cédric Brancourt en Christan Saurel. Patrick Schotvanger en Remko de Jong
De finalisten bij de vrouwen

Vrouwen

De finale vrouwen moesten Josefien Koogje (Zus van Kees), en Sandy Rikkers het opnemen tegen Ria Bronsema en Katy Kamps-Bosch. Ook deze dames waren in goede vorm, in de halve finale werd er afgerekend met Els Hummel en Esmee Joosten, beide speelsters van PUK uit Haarlem uitslag 13-3 in het voordeel van Josefien en Sandy. 

In de finale troffen Josefien en Sandy, Ria Bronsema en Katy Kamps – Bosch. In het begin ging het aardig tegen elkaar op, Ria en Katy kwamen wel op voorsprong, maar naarmate de wedstrijd vorderde namen Sandy en Josefien het initiatief over en trok de wedstrijd naar zich toe. Josefien en Sandy wonnen dan ook met 13-7.

Volledige uitslag Vrouwen

 • 1.
  Sandy Rikkers en Josefien Koogje
 • 2.
  Ria Bronsema en Katy Kamps-Bosch
 • 3.
  Els Hummel en Esmee Joosten en Jolanda Visser-Verbruggen en Lizette Heuvel-Dirks

Dit kampioenschap maakt onderdeel uit van de kwalificatiecyclus voorselecties 2024-2025. Ben je benieuwd naar de huidige ranking hiervan?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Volg ons ok op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *