Winnaars Finale Masters 2023

Dennis Mul, Patrick Tuaux, Frank Schepers en Milan Heiligers

Kampioen Masters 2023

De NJBB-Masters bestaat uit zes toernooien inclusief het Nationaal kampioenschap Tripletten. Na deze kwalificatietour wordt er een finaleweekend gespeeld met de beste acht teams. Dat finaleweekend was afgelopen weekend in Oss bij Boules de Boeuf.

De winnaar van de NJBB-Masters 2023 wordt uitgezonden naar het WK Tripletten Mannen dat in 2024 wordt georganiseerd in Dijon, Frankrijk.

Het toernooi begon met twee poules van vier teams. Na de poulewedstrijden is het team van Ad Wagenaars en Stan Visser (beide JBC ’t Dupke) en Guus Vonck (van De Gooiers uit Hilversum) afgevallen.

Het andere team van Joey van Doorn, Ali Doualeh (beide van JBC ’t Dupke), Edward Vinke (PUK Haarlem) en Essa Agzoul (Les Cailloux Zeist) won de eerste twee wedstrijden in de poule (13-8 en 12-7) en was daarmee automatisch geplaatst voor de halve finale. Het team van Joey van Doorn speelde de halve finale tegen het team van Marcel Stok, Stephan Tabben en Moussa Agzoul (Les Cailloux Zeist en Gouda). Het gaat in de halve finales om een best of three. De eerste wedstrijd van de halve finale verloor het team van Joey van Doorn met 13-3. De tweede partij duurde langer dan twee uur, maar werd door het team van Joey van Doorn gewonnen met 13-10.

In de ‘finale van de halve finale’ liep team van Joey van Doorn snel uit naar 11-2. De buit leek binnen, maar vervolgens kwam er een mène als in een doemscenario: de maximale score van 6 punten voor de tegenstander! De stand was nog altijd 11-8 in het voordeel van het team Joey van Doorn. Maar het wilde niet meer lukken: eindstand 11-13.

De tegenstander ging dus naar de finale. Voor die finale plaatsten zich ook Dennis Mul (De Walnoot), Patrick Tuaux (De Walnoot), Frank Schepers ( Boul’Animo) en Milan Heiligers van (De Walnoot). De eindfinale (op zondag) wordt gespeeld over een best of five: de ploeg die drie wedstrijden wint, heeft gewonnen.

De finalisten

  • Marcel Stok - Stephan Tabben - Moussa Agzoul.
  • Dennis Mul - Patrick Tuaux - Frank Schepers - Milan Heiligers.

De finale ging over een best of five. Dat betekent wie het eerste drie wedstrijden wind is de winnaar. De tweede partij was de spannendste, die werd 13-11 De laatste partij werd een zwaarbevochten 13-9. De eerste partij in de ochtend ging gemakkelijk naar Frank, Dennis en Patrick Dus, na 3 partijen was het al afgelopen.

 

De kampioenen van de Masters 2023 en verdienen het ticket voor het WK Tripletten in Dijon van 5-8 december 2024

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *