Veteranen 3e in Albertville

Nederlandse Veteranen Gedeelde 3e plaats in Albertville (Frankrijk)

Het Nederlandse team (Veteranen) heeft een gedeelde 3e behaald op het Europees Kampioenschap tripletten voor veteranen dat plaats vond in Albertville (Frankrijk)

Het Europees kampioenschap in Frankrijk omvat drie categorieën: – Het EK triplet voor Veteranen (55+); – Het EK triplet voor Senioren; – Het EK Precisieschieten.

Nederlandse delegatie bestaat uit: Stan Visser, Ali Aden Doualeh, Ad Wagenaars, Jan van Keulen (coach) en Guus Vonck.

De Senioren spelen hun EK van vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september 2023 met Ali Doualeh, en Joey van Doorn, Edward Vinke en Essa Agzoul Coach is Marc Heiffer.

Van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september volgen nog de Europese Kampioenschappen Precisieschieten. Bij het EK Precisieschieten doet per land maar één speler mee. Voor Nederland neemt daar Joey van Doorn aan deel.

Het is de bedoeling dat Joey ook op zaterdag en zondag nog in actie komt bij het EK precisieschieten bij de kwartfinales en de halve finales (zaterdag) en de finale (zondag). Daarvoor zal Van Doorn zich op donderdag moeten kwalificeren.

Nederland naar 1/2 finale

De 1e ronde moest gespeeld worden tegen buurland Duitsland, het was een spannende partij, Nederland kwam op achterstand 7-12, Nederland vocht zich terug en won met 13 -12 van buurland Duitsland.

De 2e ronde moest gespeeld worden tegen Spanje, het Nederlands team ging genadeloos ten onder, de Spanjaarden versloegen Nederland met 13-1.

De 3e ronde moest Nederland aantreden tegen Wales, deze partij werd door Nederland gewonnen.

In de 4e ronde was Letland de tegenstander, ook Letland werd aan de kant geschoven.

In de 5e ronde was Zwitserland de tegenstander, ook Zwitserland werd verslagen waardoor Nederland de 1/8 finale bereikte.

In de 1/8 finale trof Nederland Hongarije, Nederland won vrij makkelijk, en won deze partij met 13-5. In de ¼ finale trof het Nederlands team Denemarken, de Denen werden verslagen met 13-5 waardoor Nederland doordrong tot de ½ finale.

In de ½ finale moest Nederland het opnemen tegen gastland Frankrijk. Nederland maakte in de halve finale totaal geen kans, de Fransen waren beter in het plaatsen en het schieten. Het Franse team won dan ook met overmacht 13-4.

Donderdag (21 september) start het EK tripletten voor senioren.

Toch was is het een goede prestatie van het veteranenteam, een gedeelde 3e plaats.

Meer zat er niet in.

Volg ons ook op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *