Petanquebal ontploft

Petanquebal ontplofte tijdens BBQ

Een Eindhovenaar (37) is levensgevaarlijk gewond geraakt nadat een petanquebal ontplofte tijdens vrijgezellenfeest, een ander persoon raakte lichtgewond.

Vrijgezellenavond eindigt in drama

Een vrijgezellenavond in de Belgische stad Stavelot, nabij het racecircuit Spa-Francorchamps, is afgelopen zaterdag uitgelopen op een drama. Een 37-jarige man uit Eindhoven vecht nu voor zijn leven nadat een petanquebal explodeerde. Een groep Nederlanders verbleef er om een vrijgezellenfeest te vieren. Rond 21:30 ging het mis, de mannen zaten rondom de een vuurkorf en daarin of daaronder lagen Petanqueballen waarvan er één door de hitte is ontploft. Scherven raakte een van de Nederlanders in het hoofd, en is met ernstige verwondingen opgenomen in het Ziekenhuis.

Een woordvoerder van de lokale politie bevestigt: „Het moet een indrukwekkende knal zijn geweest. De getroffen man heeft veel bloed verloren.”

Helikopter

De zwaargewonde man werd met spoed in een helikopter naar het universitair ziekenhuis in Luik gebracht. Nu vecht hij om te overleven. Een tweede Nederlander raakte bij de explosie ook gewond. ,,Hij had kleine brandwonden en is daar verzorgd’’, zegt de woordvoerder van de politie.

Zijn collega’s van het ‘laboratorium’ doen nu daar onderzoek. De vraag is hoe de petanquebal in of onder de vuurkorf is beland. Hebben ze hem er bijvoorbeeld expres ingegooid? En hebben ze misschien een middel gebruikt om het vuur aan te wakkeren?

Niet de eerste keer

Enkele jaren geleden kwam iemand in Frankrijk om het leven nadat een petanquebal in een familiebarbecue belandde en ontplofte. Metaaldeeltjes kwamen in het hoofd van de 31-jarige man, die uiteindelijk stierf aan zijn verwondingen.

Politie: Houd Petanqueballen weg bij open vuur!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Volg ons ok op social media

1 Reply to “Petanquebal ontploft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *