Noëlle Viguurs en Maaike Hooijmaijers NK Kampioen Petanque

Nederlands Kampioenschap Doubletten

Het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 april vond in Nieuwerkerk a/d IJssel het NK Doubletten plaats. Zaterdag namen mannenteams deel aan de vijf voorrondes volgens het Zwitsers systeem. De beste 16 teams kwalificeerde zich voor de achtste finales op zondag. Voor de vrouwen en jeugd werd het NK volledig gespeeld op zondag.

Bij de vrouwen ging de titel naar Maaike Hooijmaijers en Noëlle Viguurs (‘t Dupke) ze wonnen de finale met 13-7 van Tracy Mul en Katja van de Wouw (Tilburg) door bij een stand van 7-7 wisten ze 6 punten te scoren in de laatste werpronde. Bij de mannen ging de titel naar Essa Agzoul (Les Cailloux) en Edward Vinke (Puk) Haarlem, deze mannen wonnen de finale van Joey van Doorn en Ali Doualeh (‘t Dupke)

Uitslagen vrouwen

 1. Maaike Hooijmaijers en Noëlle Viguurs.
 2. Tracy Mul en Katja van de Wouw.
 3. Een gedeelde 3e plaats was voor Josefien Koogje en Mirjam van Gellekom (ABA, Folâtre) en Linda Schuurbiers en Charissa de Blij (Petangeske en de Walnoot)

Uitslagen mannen

 1. Essa Agzoul en Edward Vinke.
 2. Joey van Doorn en Ali Doualeh.
 3. Een gedeelde 3e plaats was voor Ferdinand Wiese, Jan van den Bos JBV ‘t Zwijntje, Jack Schillemans en Jelte Melis.
Foto: Andries Wijand

Jeugd

 1. Tygo Schimmel – Sietse Stok
 2. Sam Timmermans – Lois van Hamond
 3. Milan Gunther Mohr – Twan Dekker
 4. Lars de Roos – Marit Kok
 5. Kyan Elsendoorn – Tommy Boterkooper

Het podium bij de jeugd

Het podium bij de jeugd, vl.n.r.: Marit Kok (4e), Louise van Harmond en Sam Timmermans (2e), Sietse Stok en Tycho Schimmel (1e), Milan Gunther-Mohr en Twan Dekker (3e), Lars de Roos (4e), Kyan Elsendoorn en Tommy Boterkooper (5e).

Naast alle felicitaties aan alle winnaars bedanken we alle vrijwilligers van JBC Nieuwerkerk voor alle goede voorzieningen tijdens dit NK. Daarnaast bedanken onze wedstrijdleiders vanuit CWN (Commissie Wedstrijdsport Nationaal) en de scheidsrechters voor hun inzet.

NK & Media: Met dank aan Jac Verheul (fotograaf) en Jean-Paul Brands (Livestreams / video’s) is er veel beeldmateriaal gemaakt van het NK Doubletten 2023. 

Ben je benieuwd naar de gehele einduitslag van alle deelnemende teams? 

Hieronder staan alle uitslagen!

Volg ons ok op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *