Internationaal Petanquetoernooi in Sète

Winnaars van de editie van 2024

6e editie

De regen en wind weken niet af van het traject van de International de Sète, die dit weekend zijn zesde editie hield op het weliswaar natte grind van de Mas Coulet. Drie dagen lang vermenigvuldigden amateur- en professionele jeu-de-boulesspelers hun passen ter gelegenheid van het grootste sportevenement op het unieke eiland. 512 drielingen – mannen, vrouwen en jeugd – waren ingeschreven voor deze editie van 2024, georganiseerd door de club Sète van AS Petanque. Ook Nederland was, vertegenwoordigt, zowel het damesteam als het herenteam.

Uiteindelijk was het het trio Lacroix (foto), Doerr en Matraglia dat de editie van 2024 won.

De eerste fase, die zaterdag midden in de nacht werd voltooid, zorgde voor enkele verrassingen aan de kant van de favorieten, in de herencategorie, met het voortijdige vertrek van titelhouder Winter Claudy en het Franse team, onder leiding van Philippe Quintais. Uiteindelijk was het het trio Lacroix, Doerr en Matraglia dat de editie van 2024 – de eerste meeting van de PPF-tour – won door Darodes, Feltain en Dumont te verslaan.

Het damesteam met coach Jack Schillemans

Frans, Belgisch, Spaans en Nederlands

Bij de vrouwen van deze International – waaraan teams uit Nederland, België en Spanje deelnamen – maakten Lyon's Mouna Béji, Ludivine D'Isidoro en Julie Cardon geen fouten. Zegevieren in de finale van het trio Lapoutge, Vigneres en Tronche, ze werden nooit in de problemen gebracht in dit toernooi.

“Het weer heeft het feest niet bedorven, met een zeer goed spelniveau en een grote opkomst”, zei Robert Malzieu, de organisator van het evenement. Dankzij ieders inzet, vooral de vrijwilligers, is het een nieuw succes!”

De resultaten

Toernooien Heren – TOP 1000 finale: Henri Lacroix, David Ligan Doerr en Laurent Matraglia (Boule Fleurie Crauroise) versloegen Jérémy Darodes, Richard Feltain en Laurent Dumont (13-10).

Toernooien Dames – TOP 300 finale: Mouna Béji, Julie Cardon en Ludivine D’Isidoro (Lyon pétanque des Canuts) versloegen Anaïs Lapoutge, Emilie Vigneres en Jessica Tronche (13-6).

Volg ons ook op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *