Int. toernooi Palavas les Flots

Internationale Palavas Les Flots Dames

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 juli 2023 zijn in Palavas-les-Flots de wereldhoofdstad van de petanque voor vrouwen gehouden. Een uniek evenement dat een must is geworden voor alle fans van de discipline die zullen strijden tijdens 4 dagen competitie in de magische omgeving van het Parc du Levant.

Het is echt sportspektakel waar talentvolle spelers kunnen schitteren en strijden tegen de besten. Ook dit jaar was het Nederlands vrouwenteam aanwezig in Palavas-les-Flots. 14 buitenlandse landen zijn hierbij aanwezig waarvan de vlaggen in de zeewind zullen wapperen op het ereplein.

De internationale delegaties komen uit België, Canada, Duitsland, Hongarije, Japan, Tsjechië en zelfs Oekraïne hun aanwezigheid markeren.

Het Nederlandsteam was vertegenwoordig Josefien Koogje, Kim van Gellekom, Elise Nuijten en Anette Boluijt.

Josefien Koogje
Kim van Gellekom
Elise Nuijten
Anette Boluijt

Wedsrijden verloop

Donderdag begon Josefien Koogje in de discipline tête á tête, en drong door tot het hoofdtoernooi,

Josefien wint de 2/16e finale en komt in de 1/8e finale. Josefien wint de 1/8e finale met 13-12 en zet Nederland in de kwartfinale van het toernooi Tête-à-tête in Palavas!

Van de 240 deelnemers behoort ze nu al tot de laatste 8. Helaas heeft Josefien Koogje de kwartfinale met 10-13 verloren van de winnaar van 2022. desalniettemin heeft Josefien Koogje een gedeelde 5e plaats behaald van de 240 deelnemers. En dat is een knappe prestatie!

Beide Nederlandse teams behalen het hoofdtoernooi Doubletten.

Kim van Gellekom (17 jaar) en Elise Nuijten (19 jaar) winnen de 1/16e finale op het Carré d’honneur in Palavas! Een wedstrijd vol spanning, kansen en van hoog niveau. Kim en Elise verliezen helaas de 1/8e finale. Hiermee hebben ze de laatste 16 behaald van de 160 deelnemende teams.

Josefien Koogje en Anette Boluijt behaalden de laatste 32.

Variant Tripletten

Het team van Josefien Koogje, Anette Boluijt en Elise Nuijten wint de barrage in de poule en speelt de 1/32e finale in het hoofdtoernooi tripletten.

Kim van Gellekom speelt in equipe “internationale” met spelers uit Hongarije en Zwitserland. Ook zij wint de barrage en speelt nu de 1/32e finale.

Kim van Gellekom (equipe Internationale met Zwitserland en Hongarije) start nu de 1/16e finale tegen het Franse damesteam!

Zowel het team van Elise, Josefien en Anette als het team van Kim (team internationale) verliezen helaas de 1/16e finale van het triplettentoernooi. Hiermee behoren ze allen tot de laatste 32.

Met dit toernooi hebben Kim van Gellekom, Elise Nuijten, Josefien Koogje en Anette Boluijt prachtige prestaties neergezet namens Nederland op het toernooi van International Palavas Petanque in Palavas les Flots te Frankrijk.

Het was toch een heel leerzaam weekend voor de Nederlandse vrouwen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Volg ons ok op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *