Grote chaos organisatie Santa Susanna

Organisatie laat het afweten in Santa Susanna

De NJBB had besloten om dit jaar de Nederlandse Beloften niet naar het EK in Monaco te gaan, maar naar het grote Internationaal toernooi in Santa Susanna in Spanje.

Op 19 oktober vloog de selectie naar Santa Susanna. Jean-Paul Brands ging namens PETANQUE LIVE met de auto hier naar toe. Dit om de kosten zo laag mogelijk te houden. Op vrijdag 20 oktober begon het tête-à-tête toernooi. Na een inschrijfprocedure van ruim 2 uur kon het toernooi beginnen. Als buitenlander moet je maar uitzoeken hoe en wat, want alles wordt in het Spaans omgeroepen en ze spreken bij de organisatie nauwelijks Engels.

Uiteindelijk wist iedereen zijn nummer en de baan waarop gespeeld moest worden. Deze banen lagen op 10 minuten lopen van de wedstrijdtafel. 2 Kleine tafeltjes met 2 laptops. Eén voor de Dames en één voor de heren. Doordat de afstand tussen de banen en wedstrijdtafel zo groot was duurde het erg lang voordat de uitslagen door gegeven waren. Daarnaast was het niet duidelijk welk systeem er gespeeld werd. Directe eliminatie of iets anders.

Chaos

De meeste gingen uit van directe eliminatie, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Er werd na de 1e ronde een A en B-poule gemaakt. Dit duurde alweer erg lang. Hierna werd de chaos compleet. Sommige spelers, waaronder de Nederlandse, stonden al meer dan een half uur op een tegenstander te wachten. De organisatie werd steeds meer een chaos en daardoor werd besloten het toernooi te stoppen. Eerst bij de heren, maar later ook bij de dames.

Dit tot grote teleurstelling van vele spelers. Zaterdag 21 oktober het triplettentoernooi georganiseerd door de PPF. Dit toernooi begon goed op tijd. Hier werd gespeeld volgens het Frans systeem. Helaas was het voor onze beloften na de poulefase afgelopen. De jongens besloten om hierna nog aan het randtoernooi mee te doen.

Dit werd wederom door de Spanjaarden georganiseerd. De dames wilde zich sparen voor zondag. Ook nu duurde het weer lang voordat er weer wat bekend was over hoe en wat. Uiteindelijk hadden ze de 1e ronde een vrijloting en de 2e verloren ze helaas. Einde dag 2.

Zondag 22 oktober. Zou er een doubletten toernooi gespeeld worden. ZOU inderdaad. Om 08.00 uur zou de inschrijving starten. In plaats van dat er ingeschreven kon worden werd er medegedeeld dat het toernooi geannuleerd was. Dit is ronduit belachelijk voor woorden en leverde dan ook vele boze reacties op. Vele zijn dus voor een paar wedstrijden hier naar toe afgereisd. Een hoop onkosten gemaakt voor niets. Zo ook Jean-Paul die baalt dat hij maar een paar wedstrijden LIVE heeft kunnen streamen, wat natuurlijk veel te weinig is in verhouding met de gemaakte kosten. Maar hij kan hier uiteraard niets aan doen.

Bron: Jeroen Adriaanse

Foto’s: Jean-Paul Brands

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. Stemtelling: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *