Volg ons
  • di. sep 21st, 2021

Alles over Petanque

allesoverpetanque.nl

NPC

Delen graag
NPC
NATIONALE PETANQUE COMPETITIE
Een uitdagende nationale competitie voor boulers in alle regio’s en op alle niveaus. Dat is het uitgangspunt van de Nationale Petanque Competitie (NPC). De NPC is een competitie tussen verenigingen met teams van minimaal 6 en maximaal 9 spelers. De competitie bestaat uit 14 speeldagen. Iedere speeldag bestaat uit opeenvolgend een ronde doubletten, een ronde tripletten en een ronde doubletten.
De competitie heeft een piramide vorm met bovenaan de topdivisie met één poule. Daaronder volgt de 2e divisie met 2 poules, de 3edivisie met 4 poules, enzovoort. Hoe lager de divisie, hoe meer poules en hoe kleiner de reisafstanden zijn (in de meeste gevallen). Het streven is om iedere poule te vullen met acht teams.
De NJBB streeft er naar om petanque als een wedstrijdsport te positioneren en de deelname aan competities en toernooien te stimuleren. Een nationale competitie is hierbij onmisbaar!
Alle personen in deze lijst hebben, binnen het kader van de AVG, goedkeuring gegeven deze gegevens achter een login beschikbaar te stellen.
U kunt dus alleen deze pagina bezoeken met een wachtwoord.
Nieuwsgierig? Via deze website allesoverpetanque.nl houden we je op de hoogte van de uitslagen en de standen!
NPC-speeldagen seizoen 2021/2022
NPC-speeldagen seizoen 2022/2023