Sandy,Jenny en Katy Nederlands kampioen Tripletten

Sandy Rikkers, Jenny den Baas en Katy Kamps-Bosch Nederlands kampioen tripletten

Het Nederlands Kampioenschappen Tripletten zit er weer op, bij de vrouwen waren Sandy Rikkers, Jenny den Baas en Katy Kamps-Bosch de grote winnaars. Bij de mannen was het team van Kees Koogje, Ali Doualeh en Essa Agzoul de sterkste.

Bij de mannen bestond het deelnemersveld uit 30 equipes. Zij speelden volgens het Zwitsers systeem met weerstandspunten vijf voorrondes op tijd. De beste vier equipes plaatsten zich vervolgens voor de halve finales. Het equipe Ali Doualeh, Essa Agzoul, Kees Koogje is kampioen geworden door in de finale het triplette Mark Norder, Marco van Saane en Edward Vinke met 13-1 te verslaan.

Op de gedeelde derde plaats zijn de tripletten Leo Bos, Remco de Jong, Tim van Drunen Littel en Theo van der Meer, Mourad El Ansari en Patrick Bakens geëindigd.

Ranglijst (Mannen)

  1. Ali Doualeh, Essa Agzoul, Kees Koogje.
  2. Mark Norder, Marco van Saane, Edward Vinke.
  3. Theo van der Meer, Mourad el Ansari, Patrick Bakens. Op een gedeelde 3e plaats: Leo Bos, Remko de Jong en Tim van Drunen-Littel

Bij de vrouwen namen acht equipes deel. Zij werden verdeeld over 2 poules waarin zij op tijd een halve competitie speelden. De beste twee uit beide poules plaatsten zich voor de halve finales.

Het vrouwenteam Sandy Rikkers Jenny den Baas en Katy Kamps-Bosch dat ook in 2019 deelnam aan het WK Petanque in Cambodja was ook op het NK Tripletten 2022 de beste. Ook dit team won alle partijen, al was het in de finale wel even spannend, maar uiteindelijk won het damesteam met 13-11.

Ranglijst (Vrouwen)

  1. Sandy Rikkers, Katy Kamps-Bosch en Jenny den Baas.
  2. Els Maes, Matilda Böström en Lynsey de Bruijn.
  3. Myrthe Adriaanse, Sanne van Ieperen en Christel Kuijs Op een gedeelde 3e plaats: Myrthe Adriaanse, Sanne van Ieperen en Christel Kuijs.
Volg ons ok op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *