2022 het 50-jarig jubileum van de NJBB

Op 1 september 1972 is de Nederlandse Jeu-de-Boules-Bond (NJBB) opgericht. In 2022 viert de NJBB haar 50-jarig jubileum. Het jaar 2022 zal vooral in het teken staan van het Europees Kampioenschap (EK) Tête-à-Tête – Doubletten – Mix op de Parade in ’s-Hertogenbosch. 

Het EK betreft de hoofdactiviteit in het jubileumjaar.

Het organiseren van dit evenement is een cadeau voor alle lid verenigingen en hun leden. Op verschillende momenten wordt aandacht besteed aan het 50-jarig jubileum bijvoorbeeld bij de start van 2022 en op de verjaardag datum. Daarnaast wordt een jubileumboek uitgegeven en in ieder district een jubileumtoernooi georganiseerd. Onderstaand is verdere informatie te lezen over de drie hoofdactiviteiten.

Europees Kampioenschap (EK) Tête-à-Tête – Doubletten – Mix

Het evenement gaat plaatsvinden van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli 2022 op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. In deze periode wordt eveneens de Tour de France gereden en de nationale Franse feestdag Quatorze juillet gevierd. Allemaal leuke bijkomstigheden die ervoor gaan zorgen dat één groot feest wordt tijdens het 50-jarig jubileum van de NJBB. Bij het EK wordt sterk ingezet op diverse maatschappelijke thema’s zoals de strijd tegen eenzaamheid en het versterken van sociale cohesie. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een plan om in aanloop naar het EK veel publiciteit te generen en na afloop van het EK enkele zaken blijvend te activeren.

Nieuws over het EK en alle aanverwante side-events wordt de komende maanden gedeeld via onder andere de nieuwsbrieven, websites en komende edities van het bondsblad. Houd de nieuwskanalen goed in de gaten en abonneer je eventueel op de nieuwsbrieven (nieuwsletter en Alles over Petanque). Noteer in ieder geval alvast de data in je agenda, want het gaat een prachtige jubileumactiviteit worden. Verdere informatie over de kwalificatietoernooien voor het EK 2022 (Road to 2022) is te vinden door hier te klikken.

Jubileumboek

Een boek met 50 jaar geschiedenis over de NJBB wordt een mooi geschenk voor alle leden. Voor het samenstellen van een jubileumboek is een werkgroep samengesteld met Jac Verheul, Guillaume Spiering, Frans Benoit en Henk Rademakers. Dit zijn mensen met veel kennis over de historie van de NJBB. Vanuit het bondsbureau coördineert Nort Hesse dit project. Uiterlijk 10 juni 2022 moet het jubileumboek gedrukt zijn. In een halve eeuw zijn er veel hoogtepunten geweest. Zo is ooit het NK Tripletten op het Museumplein in Amsterdam georganiseerd. Heb jij nog mooie foto’s en/of anekdotes die misschien wel in dit boek thuishoren? Stuur ze dan naar redactie@njbb.nl en wie weet zie je jouw foto en/of verhaal volgend jaar terug in het unieke jubileumboek.

Jubileumtoernooi

In samenwerking met de acht districtsteams wordt per district een jubileumtoernooi georganiseerd. Een kleine werkgroep is samengesteld uit leden van de districtsteams en medewerkers van het bondsbureau. De opzet van de jubileumtoernooien wordt verder uitgewerkt. Verdere informatie volgt via de website, nieuwsbrieven en het bondsblad.

Districten jubileumtoernooien

Deze toernooien zijn bedoeld voor doubletten waaraan boulers (met een licentie) samen met ՚niet-bouler՚ (zonder licentie) deelnemen. Het toernooi is bestemd om de sport petanque landelijk en op regionaal niveau te promoten en geïnteresseerden kennis te laten maken met de sport.

Er wordt gespeeld volgens het Zwitserse systeem om equipes zo veel mogelijk te laten spelen tegen equipes van ongeveer hetzelfde niveau. Het aantal ronden wordt nog nader bepaald. De bedoeling is dat elke ronde op tijd gespeeld.

Voor meer informatie

Neem dan contact op met uw district!

Volg ons ook op social media