CEP geeft verklaring over Oekraïne

Verklaring over de situatie in Oekraïne

Rusland en Wit-Rusland wordt tot nader order onmiddellijk uitgesloten van deelname aan al onze evenementen.

In overeenstemming met de aanbeveling van het IOC hebben de FIPJP en de CEP samen besloten dat Rusland en Wit-Rusland tot nader order onmiddellijk worden uitgesloten van deelname aan al onze evenementen.

Door deze stap te zetten, betuigen we onze volledige solidariteit met alle getroffenen in Oekraïne.

We zullen de situatie nauwlettend blijven volgen en mogelijk moeten we onze beslissing aanpassen aan de aanbevelingen en toekomstige maatregelen van het IOC en de FIPJP.

Europese Petanque Confederatie

Daaraan wordt toegevoegd:

“Dit betekent ook uitsluiting van de atleten van de federaties van Rusland en Belarus van alle wedstrijden totdat een normale en vreedzame situatie in Oekraïne is hersteld. Te beginnen met uitsluiting van atleten van deze bonden voor de wereldkampioenschappen enkelspel, dubbelspel – dames en heren – en gemengd dubbelspel die van 11 tot en met 15 mei aanstaande in Karlslunde (Denemarken) zullen plaatsvinden; evenals de World Games 2022 die van 7 tot en met 17 juli in Birmingham plaatsvinden”

NOC*NSF schrijft: “NOC*NSF roept haar aangesloten sportorganisaties op om bij de eigen internationale sportorganisaties aan te dringen op het verplaatsen van nu nog in Rusland of Belarus geplande sportwedstrijden en het uitsluiten van deelname van sporters en sportteams uit Rusland en Belarus bij door hen georganiseerde sportevenementen ergens anders.”

De NJBB volgt deze standpunten en sluit zich hierbij aan. Dit betekent dat individuele petanquespelers, die dus niet uitkomen namens hun land, uit Rusland en Belarus niet worden uitgesloten van deelname aan nationale toernooien.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Volg ons ok op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *