NIEUWS

Hier vind u alles over Petanquesport

Door het NOC*NSF is weer een aangepast protocol verantwoord sporten uitgebracht. Dat protocol is door de NJBB overgenomen. Een kleine samenvatting van de aanpassingen-wijzigingen lees je hieronder. Daarna kun je doorklikken naar het volledige aangepaste protocol.

Het woord registeren is aangepast naar reserveren. Dit is verplicht wanneer je 100 en 250 toeschouwers verwacht op de sportaccommodatie. Het reserveren is bedoeld om de toestroom van grote groepen te beperken en in de hand te houden. In de aangepaste handreiking crowdmanagement is dit nog verder uitgelegd op pagina 9-12.

Ook is het protocol verantwoord sporten aangepast op het gebruik van mondkapjes tijdens het vervoer van personen uit verschillende huishoudens. Eerder was hier de leeftijd van 18 jaar aangegeven, dit is aangepast naar de leeftijd vanaf 13 jaar. Dit is in lijn met het advies vanuit de Rijksoverheid.

CORONAVIRUS IN OPMARS

Het aantal nieuwe besmettingen loopt al een aantal weken hoog op, wereldwijd zijn er door het coronavirus ruim 19 miljoen mensen besmet. Het aantal doden bedraagt inmiddels meer dan 700.000. Ook in Nederland gaat het de verkeerde kant op.

Wees alert, en houd u aan de regels!

Voor nieuwe maatregelen of het terugdraaien van versoepelingen is volgens Grapperhaus voorlopig nog geen aanleiding, maar de toename van het aantal besmettingen is wel “een teken dat we ons beter aan de basisregels moeten houden”. Hij herhaalt: “Houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten, laat je bij klachten testen, vermijd drukte, werk zo veel mogelijk thuis en was je handen helemaal stuk.”

Meer lezen klik hier!

NPC

Noteer in je agenda!

NPC richtspeeldagen seizoen 2020/2021
2020   2021  
  19 september   9 januari
  3 oktober   23 januari
  17 oktober   6 februari
  31 oktober   20 februari
  7 november   6 maart
  21 november   20 maart
  12 december   10 april

 

NPC richtspeeldagen seizoen 2021/2022
2021   2022  
  18 september   8 januari
  2 oktober   22 januari
  16 oktober   5 februari
  30 oktober   19 februari
  6 november   5 maart
  20 november   19 maart
  11 december   9 april

 

PUBLICATIE LANDELIJKE EN NATIONALE TOERNOOIEN 2021

De Commissie Wedstrijdsport Nationaal (CWN) is druk bezig met de toekenning van de landelijke en nationale toernooien voor 2021. Conform het Toernooireglement Petanque (TRP) moeten voor 1 juli de verenigingen die aan aanvraag hebben ingediend zijn geïnformeerd en de locaties van de NK’s en landelijke toernooien bekend worden gemaakt.
Gezien de bijzondere tijd waarin we leven heeft de publicatie vertraging opgelopen. Het overleg van de CWN is uitgesteld en recent zijn nog een aantal NK’s in 2020 geannuleerd en om die reden zijn de locaties doorgeschoven naar 2021. De CWN is druk bezig om de aanvragen van de verenigingen te beantwoorden. We verwachten in de loop van juli verdere duidelijkheid met betrekking tot de locaties voor de landelijke en nationale toernooien.

Overig nieuws

Sportkantines per 1 juli open?
Sportscholen, sauna’s, kantines en casino’s kunnen op 1 juli open. Dat zei premier Rutte na afloop van het crisisberaad van het kabinet.
De premier geeft wel aan dat de maatregel onder voorbehoud is.
Er hoort echt een grote winstwaarschuwing bij.
Het reserveringsprogramma’s
Tijdens de coronacrisis is het van belang dat iedereen zich houd aan de maatregelen die in het algemeen sportprotocol zijn opgenomen. Om de onverwachte toestroom van leden richting de sportaccommodatie te bewaken, wordt geadviseerd om zoveel mogelijk om met speelmomenten te werken. Om het makkelijker te maken voor verenigingen om hun (buiten) banen beschikbaar te stellen middels reserveringen zodat je straks makkelijk en snel een baan kan reserveren. Er zijn diverse apps om een baan te reserveren, zowel betaalde app als een gratis app.
EK Petanque 2022 in Den Bosch
De stad Den Bosch heeft het EK petanque binnengehaald. De Europese jeu-de- boulesbond [CEP] was ingenomen met de locatie [onder de St. Jan] en het [rand-] programma van dit Frans getinte evenement, dat van 13 tot en met 17 juli op de Parade plaats vindt. Het vorige sport- EK was het handboogschieten in de zomer van 2019. 2022 is ook het jaar waarin de Nederlandse jeu-de-boulesbond 50 jaar bestaat De Parade wordt dan het stadion waar duizend toeschouwers rond de belangrijkste speelvelden kunnen plaats nemen..
Het creditcardformaat
van de digitale licentie is gereed.Verenigingen kunnen het creditcardformaat van de digitale licentie naar de leden sturen per e-mail vanuit het systeem van AllUnited of printen.
Protocol verantwoord sporten.
Sinds 11 mei is het ook voor volwassenen weer toegestaan om een potje jeu de boules te spelen, mits je dit buiten doet. Verenigingen mogen hun leden weer verwelkomen op hun buitenbanen. Het belangrijkste bij het samen sporten is het houden van de 1,5 meter afstand tot je medespelers.

Laat uw club niet in de steek.
Leden maken zich in eerste instantie druk over de gezondheid. Van zichzelf en hun naasten. Maar ze zitten ook met financiële vragen

WAT ZOEKT U?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *