MASTERS

Masters 2022

De kwalificatiecyclus voor de Masters 2022 gaat op zaterdag 2 april van start met De Generale bij MIDI in Delft. De inschrijving voor de kwalificatiecyclus is nu mogelijk.

REGLEMENTEN EN FORMULIEREN

In het toernooireglement van de NJBB Masters (artikel 2.6.1) staat vermeld dat equipes zich ‘ten minste twee weken voor het eerste kwalificatietoernooi bij het bondsbestuur moeten hebben aangemeld’ om deel te kunnen nemen aan de kwalificatiecyclus. Aangezien het inschrijfformulier niet tijdig op internet te raadplegen was zal op deze regel een uitzondering worden gemaakt. Equipes die gaan deelnemen aan De Generale kunnen zich tot en met donderdag 31 maart aanmelden door het inschrijfformulier te downloaden en ingevuld te retourneren aan info@njbb.nl.

Inschrijven kwalificatiecyclus Masters 2022

Mocht jouw equipe het eerste kwalificatietoernooi overslaan, zorg er dan voor dat jouw equipe uiterlijk de donderdag voor de start van het eerste kwalificatietoernooi waar jullie aan meedoen, is ingeschreven. Als voor jouw equipe Rijswijk Masters het eerste kwalificatietoernooi is, zorg er dan voor dat de aanmelding uiterlijk donderdag 28 april binnen is.

Equipes dienen zich met drie spelers in te schrijven voor de kwalificatiecyclus (zie artikel 2.6.1).

De kwalificatiecyclus bestaat uit onderstaande toernooien.

Invallers tijdens de kwalificatiecyclus

De equipe die aan het begin van de kwalificatiecyclus wordt ingeschreven, is de equipe die zich kan kwalificeren voor het finaleweekend. Deze equipe kan tijdens de kwalificatiecyclus twee keer gebruikmaken van een invaller. De naam van de invaller moet voor het betreffende toernooien bekend worden gemaakt bij de Commissie Wedstrijdsport Nationaal (CWN) via info@njbb.nl. Hierbij is het van belang dat een invaller niet eerder in een andere equipe is ingevallen die daarmee punten heeft verdiend voor de ranglijst. Zie onder andere artikel 2.5 over de regels met betrekking invallers tijdens de kwalificatiecyclus.

NJBB Masters 2022

De NJBB Masters 2022, ook wel bekend als het finaleweekend, staan gepland op 12/13 november 2022 en worden gespeeld bij PVN Nieuwegein. Omdat het CEP de Eurocup kortgeleden heeft verplaatst naar dit weekend zullen de NJBB Masters 2022 verplaatst worden naar een nog nader te bepalen weekend. Zo snel mogelijk zal bekend worden gemaakt wat de nieuwe datum voor de NJBB Masters 2022 zal zijn. De equipes die zich via de kwalificatiecyclus hebben geplaatst worden door de Commissie Wedstrijdsport Nationaal uitgenodigd voor deelname aan de NJBB Masters. De equipes schrijven zich opnieuw in, waarbij er op dat moment ook gekozen kan worden voor inschrijving met vier personen (artikel 3.3.1).

Winnaar NJBB Masters 2022

Het winnende equipe van de Masters 2022 zal worden uitgezonden naar het EK Mannen tripletten dat van 20-24 september 2023 zal worden gehouden in Albertville (Frankrijk).

Inschrijfformulier – KT Masters 2022

AANVULLENDE INFORMATIE

In artikel 2.1. is opgenomen dat equipes die aan de Masters willen deelnemen, bestaan uit mannelijke spelers met de Nederlandse nationaliteit die in het bezit zijn van een door de NJBB afgegeven wedstrijdlicentie of een door de FIPJP erkende (buitenlandse) wedstrijdlicentie. Door deze wijziging sluit het reglement aan op de nationaliteitsregel die de CEP en FIPJP hebben ingevoerd voor de EK’s en WK’s. Deze nationaliteitsregel houdt in dat spelers alleen nog voor het land mogen uitkomen waarvan zij de nationaliteit hebben.

Tijdens de kwalificatiecyclus mag bij twee toernooien worden gespeeld met één invaller. Hierbij mag het gaan om twee verschillende personen. Er kan alleen gebruik worden gemaakt van deze mogelijkheid als dit voor het betreffende kwalificatietoernooi via info@njbb.nl gemeld is bij de Commissie Wedstrijdsport Nationaal (CWN).

DutchEnglishFrenchGermanSpanish

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren