• wo. mei 12th, 2021

Alles over Petanque.nl

allesoverpetanque.nl

HET LAATSTE PETANQUE NIEUWS

  • Home
  • HET LAATSTE PETANQUE NIEUWS
Delen op je netwerk ......

SPORTPROTOCOL

Aan de hand van de persconferentie die het kabinet hield op dinsdag 3 november zijn er een aantal aanscherpingen gedaan in het sportprotocol. Ook het sportspecifieke protocol voor petanque kent enkele aanpassingen.

COVID-19

Kerst wordt ander dan andere jaren De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

ACTUEEL

Petanque Union Bois

Vanaf 4 november 2020 heeft Petanque Union Bois le Duc zich aangesloten bij de sportbond NJBB. Deze vereniging is opgericht op 6 juli 2016. De vereniging beschikt momenteel over 10 buitenbanen, deze zijn gevestigd aan de Fuik 10 in ’s-Hertogenbosch op het sportcomplex van s.v. C.H.C.

ACTUEEL

CLUBNIEUWS

Download hier voorlichtingsmaterialen aangepast op basis van de nieuwe coronamaatregelen. Om sportverenigingen te helpen, is er op basis van het sportprotocol een communicatiepakket ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten.
 

BELGEN SLAAGS

Een gevecht brak zondagmiddag uit in het hart van het Borély Park in Marseille, op de eerste dag van de Mondial La Marseillaise à petanque. Een Belgisch team werd door zijn tegenstanders onder vuur genomen na een geschil over de score.

NK’S & LANDELIJKE TOERNOOIEN

Het is dit jaar een andere cyclus geworden dan eenieder voor ogen had. Dit is uiteraard als gevolg van de uitbraak van COVID-19. Door de afgelastingen van meerdere kwalificatietoernooien, rest er dit jaar slechts één kwalificatiemoment voor het finaleweekend op 19 en 20 december 2020 bij PVN.

EK PETANQUE 2022

De Europese Kampioenschappen Petanque 2022 vinden pas over twee jaar plaats, maar nu al is ‘s-Hertogenboch in de ban van petanque. Vrijdag (10 juli 2020) vond op de Parade het officiële tekenmoment plaats voor de komst van de EK Petanque 2022 naar ‘s-Hertogenbosch.

DATA KAMPIOENSCHAPPEN 2021/2022

Op zaterdag 26 juni vond het congres van de Confederation Europeenne de Petanque (CEP) plaats. Op dit congres werden ook de datums bekend gemaakt over de EK kampioenschappen 2021 en 2022.

DE BOULEBAAS

Vanaf nu kan elke vereniging hun banen aanbieden voor reservering via het Boulesbaas reserveringsdashboard. De NJBB heeft het reserveringssysteem ontwikkeld om verenigingen te ondersteunen bij het verantwoord beschikbaar stellen van hun banen voor leden en niet-leden. Meld je vereniging direct aan en ga aan de slag!

GEVOLGEN VOOR DE PETANQUESPORT

Het NPC-seizoen voor de 2e t/m 6e divisie wordt per direct beëindigd. Gezien de ernst van de situatie en de verwachting dat COVID-19 de komende maanden onder ons blijft, vindt het bondsbestuur het niet verantwoord om de competitie te hervatten.