HET LAATSTE PETANQUE NIEUWS

Hier leest u alles over de Petanquesport
Coronavirus laait weer op in Nederland
Op dit moment heerst er een chaos in Amsterdam.
De grootste besmettingshaarden zijn in het westen zoals Amsterdam en Rotterdam.
Terwijl het aantal coronabesmettingen opliep, bleek het bron- en contactonderzoek in Amsterdam en Rotterdam totaal niet op orde.
Horeca de dupe
Burgemeester Femke Halsema heeft zichzelf schuldig gemaakt aan de chaos van het corona beleid van Amsterdam om mee te doen aan de demonstratie van 1 juni 2020 op de Dam in Amsterdam.
Meer toezicht
Het toezicht op de horeca in Amsterdam wordt aangescherpt, heeft burgemeester Femke Halsema gisteravond aangekondigd. De gemeente kan een horecagelegenheid al na één waarschuwing sluiten. Bij excessen kan zelfs onmiddellijk tot sluiting worden overgegaan. Ook komt er een verbod op geluidsversterkers in de buitenruimte en moet de Bijenkorf de deuren sluiten.
Dit zijn de belangrijkste maatregelen:
Premier roept alle Nederlanders op voorlopig geen feestjes en borrels te organiseren. En als mensen tóch thuis gasten ontvangen dat ze het beperken tot maximaal zes mensen. Want met dat aantal is in veel gevallen nog de 1,5 meter vol te houden, stelt de premier.
Reden voor het advies: de meeste nieuwe besmettingen vinden plaats in de privésfeer. “We horen dat er vijftig mensen op feestjes zijn geweest,” zei minister De Jonge (Volksgezondheid). Dat maakt het haast onbegonnen werk om een bron- en contactonderzoek uit te voeren. “Dan zijn sommigen alweer op een volgend feestje geweest.”
Feestjes zo veel mogelijk in een zaaltje
Een opmerkelijk advies: iedereen die toch een feestje wil vieren, wordt verzocht dat het liefst in een ‘zaaltje’ te doen. “Daar kunnen mensen op anderhalve meter van elkaar zitten,” zei Rutte. “Horeca-ondernemers moeten daar ook op toezien en daar wordt op gehandhaafd. Maar ook daar geldt: iedereen een vaste zitplaats en geen fysiek contact. Dus geen polonaise, niet van plek veranderen tussen gangen en feliciteren op afstand.”
Het advies blijft
Wees alert, en houd u aan de regels!
En gebruikt uw gezond verstand.

Voor meer nieuws klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *