Nederland wint zilver op het EK tripletten in

Santa Susanna

In de Spaanse stad Santa Susanna is het Nederlands Damesteam Tripletten er niet in geslaagd om voor de 1e maal het Europese Kampioenschap tripletten binnen te halen.

Het is net niet gelukt, maar het Nederlands Damesteam leverde toch een geweldige prestatie.

Halve finale

Het schier onverslaanbaar geachte thuisland Spanje werd in de eerste halve finale met 13-7 verslagen, waarmee dit een unieke prestatie voor het Nederlandse damespetanque is. Katy Kamps-Bosch, Sandy Rikkers (beiden Les Cailloux) en Josefien (ABA) begonnen goed en scherp, wat resulteerde in een 4-0 voorsprong. Het Spaanse team begon daarna wat terug te komen door net iets effectiever te zijn. 4-7. Maar dat was het dan, een wissel bij de Spaansen werkte averechts en zo lukte het onze dames om de achterstand in drie werprondes om te buigen naar 13-7!

In de andere halve finale ging de strijd tussen België en Frankrijk. De Franse dames namen een voorsprong van 4-0, maar meer als dat zat er niet in. Het Belgische team nam het initiatief over en de Franse dames kwamen er niet meer aan te pas. Bij mene 5 was de stand 6-4 in het voordeel van onze zuiderburen. De Belgische dames liepen steeds verder uit. Het Belgische damesteam won dan ook vrij makkelijk met 13-4. zodat de finale wordt gespeeld tussen België vs Nederland.

De Finale

Nederland - België

Het Nederlands Damesteam slaagde er niet in om te winnen van onze zuiderburen. In de zeer aantrekkelijke finale gingen beide teams gelijk op tot aan het eind van de partij. Het was dan ook tot aan het eind toe zeer spannend, er werd goed geschoten en geplaatst, alle speelsters speelden onder behoorlijke druk. Dit was aan de gezichten af te lezen. Het niveau was hoog, uiteindelijk trok het Belgische Damesteam aan het langste eind en won de partij met 13-12. België is Europees kampioen Tripletten 2024.

Namens Alles over Petanque van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

Het Nederlands team bestond uit de volgende personen;
  • Sandy Rikkers
  • Katy Kamps-Bosch
  • Josefien Koogje
  • Roby van Rooijen
  • Jack Schillemans (Bondscoach Vrouwen)
  • Khalid El Yazidi (Delegatieleider NJBB)

EK Dames Tripletten/Precisieschieten Sante Susanna 2024

Khalid el Yazidi

Chef de Mission

Jack Schillemans

Coach

Sandy Rikkers

Player + Precision Shooting

Josefien Koogje

Player

Katy Kamps-Bosch

Player

Roby van Rooijen

Player

Volg ons ok op social media