• wo. mei 12th, 2021

Alles over Petanque.nl

allesoverpetanque.nl

EK PETANQUE 2022

  • Home
  • EK PETANQUE 2022
Delen op je netwerk ......

EK PETANQUE 2022
‘s-HERTOGENBOSCH

De NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) wil het EK petanque gebruiken om de petanquesport te promoten. Het is een goed evenement om leden te werven en te laten zien hoe mooi de petanquesport is. Het EK kan potentiële speler helpen de weg te vinden naar één van onze verenigingen in Nederland.
De NJBB richt zich niet alleen op oudere speler(s). We willen ook de jongere speler(s) bereiken en de wedstrijdsport laten groeien. Petanque is een sport die ze nog lang kunnen blijven spelen. Bovendien is petanque een technische en tactische uitdaging en een sport die op hoog niveau gespeeld wordt.
Het EK in ’s-Hertogenbosch zal dat laten zien!
De Europese Kampioenschappen Petanque 2022 vinden pas over twee jaar plaats, maar ‘s-Hertogenbosch begint met het aftellen.
APARTE KWALIFICATIE
Om te komen tot een team dat Nederland tijdens dit EK op een waardige manier vertegenwoordigt, wordt een zestal kwalificatietoernooien georganiseerd, waarbij iedere speler gelijke en eerlijke kansen krijgt om zich te kwalificeren voor het EK 2022 Meer lezen>>

‘s-Hertgenbosch telt af

’s-Hertogenbosch is er klaar voor!
Organisatie
De organisatie van het EK petanque 2022 is in handen van sportevenementenbureau Team TOC, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) en More2Win.
2022

EK PETANQUE

‘s-Hertogenbosch

Van woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli 2022
Dan wordt op de Parade in De Bosch het EK petanque gespeeld. Zo’n vierhonderd internationale toppers uit veertig landen strijden straks om de Europese titels tête-à-tête, doublet en mix.
EK PETANQUE IN DE STRIJD TEGEN EENZAAMHEID
Heel belangrijk is bovendien de maatschappelijke spin-off van het evenement. Eén van de doelstellingen van de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 is om eenzaamheid met name onder ouderen terug te dringen. Onder meer door oud én jong aan te moedigen en gebruik te maken van de bestaande petanquebanen in de stad. Daarnaast wordt er gewerkt aan verschillende side-events om mensen via het evenement aan het sporten en bewegen te krijgen.
De stad Den Bosch heeft het EK petanque binnengehaald. De Europese jeu-de- boulesbond [CEP] was ingenomen met de locatie [onder de St. Jan] en het [rand-] programma van dit Frans getinte evenement, dat van 13 t/m 17 juli op de Parade plaats vindt. Het vorige sport- EK was het handboogschieten in de zomer van 2019. 2022 is ook het jaar waarin de Nederlandse jeu-de-boulesbond 50 jaar bestaat De Parade wordt dan het stadion waar duizend toeschouwers rond de belangrijkste speelvelden kunnen plaats nemen. De verwachting is dat circa 400 internationale deelnemers uit veertig landen deelnemen om de Europese titel [verdeeld in tête a tête, doublet en mix] in de wacht te kunnen slepen. De bij activiteiten vinden in die week in de gehele stad plaats waar op Franse manier en couleure sportieve en muzikale events zullen worden gehouden.
Breed opgezet
Op de Parade komen 22 overdekte petanquebanen waar de beste Europese spelers in diverse categorieën in actie komen. Naast de wedstrijden is het de bedoeling dat toeschouwers kunnen genieten van eten en drinken, muziek en andere vormen van entertainment. Het evenement heeft als maatschappelijk doel het terugdringen van eenzaamheid bij ouderen. Dat gebeurt onder meer door verschillende ‘side-events’ die tijdens het toernooi worden gehouden.
Luister naar de voorzitter van de NJBB Lieke Vogels. Op ALLsportradio

Lieke Vogels

Voorzitter

NJBB

Ook omroep MAX besteed aandacht aan het EK Petanque 2022.
De Nederlandse Jeu de Boule Bond is verheugd met het EK in Den Bosch. Voorzitter Lieke Vogels noemt Petanque een hippe sport. “Overal in Europa zie je zogenaamde Jeu de Boules Bars ontstaan en jongeren de sport spelen. Het EK kan een enorme boost zijn.”
Voor de NJBB zijn de EK in ‘s-Hertogenbosch een schitterende manier om het 50-jarig bestaan van de bond te vieren. NJBB-voorzitter Lieke Vogels: “Petanque heeft als serieuze competitiesport alles in zich en draagt bij aan sportiviteit, vitaliteit en maatschappelijke waarde. Wij kunnen met dit EK laten zien dat het een sport is voor iedereen en daarmee Petanque beter positioneren en het imago verbeteren. Petanque is namelijk helemaal hip. Overal in Europa zie je zogenaamde Jeu de Boules Bars ontstaan en jongeren de sport spelen. Wanneer de EK meer Petanque spelers op de been brengt en de aanwas van nieuwe leden als effect heeft, zijn we als NJBB natuurlijk helemaal blij. De komst van de EK is voor de petanquesport in Nederland een nieuw hoogtepunt.”
Coronaproof
Eric Kersten van sportevenementenbureau Team TOC geeft aan dat het evenement volledig ‘coronaproof’ kan worden georganiseerd. Na de afgelasting van verschillende evenementen door Corona, zorgt het succesvolle bid van de EK Petanque 2022 eindelijk weer voor goed nieuws voor het Osse bedrijf. Kersten: “Hopelijk wordt alles snel weer zoals het was, maar ook als dat niet zo is, zijn we creatief genoeg om kansen te zien en klaar om mooie evenementen te organiseren.”