DISCIPLINES

Petanque staat voor een uitdagende wedstrijdsport, waarbij vaardigheid (techniek), tactiek, concentratie en teamgeest centraal staan. Petanque wordt in diverse teamsamenstellingen beoefend: 

[wptb id="11713" not found ]

Voor iedere spelvorm worden verschillende toernooien georganiseerd. Zo zijn er recreantentoernooien waar de gezelligheid voorop staat maar ook zogenaamde geldtoernooien waar gespeeld wordt op sterkte en voor geldprijzen. De meest voorkomende spelvorm is echter het spelen in tripletvorm: alle nationale en internationale kampioenschappen en toernooien worden gespeeld in triplet. Deze spelvorm is ronduit de moeilijkste omdat er, naast een goede speltechniek en –tactiek, vooral ook een goede teamgeest aanwezig moet zijn.

Precisieschieten

Precisieschieten is ook één van de disciplines van petanque, maar wel een andere soort. Bij deze manier van petanque is de speler op zichzelf aangewezen en moet hij proberen zo veel mogelijk punten te scoren. Dat doet hij door met zijn boules bepaalde doelen te raken die op 6,5, 7,5, 8,5 en 9,5 meter afstand liggen. Aan de hand van hoe hij zijn doelen (de but, of een andere boule) raakt, scoort de bouler punten. Wie na een bepaald aantal rondes de meeste punten heeft, gaat door naar de volgende ronde. Deze manier van petanque kan op verschillende manieren worden gespeeld. Kijk vooral eens op allesoverpetanque.nl/techniek om de spelvarianten erop na te slaan.

Volg ons ok op social media