Samenleving grotendeels weer open

Samenleving vanaf 25 februari grotendeels open.

Dat betekent dus dat ook de grote nachtclubs, discotheken, festivals en evenementen weer onbeperkt opengaan. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, bijvoorbeeld in de nachthoreca of op festivals, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.

Om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen, blijft het ook vanaf 25 februari nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op de luchthaven.

En daarna?

Op 15 maart beoordeelt het kabinet onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies.

Coronatoegangsbewijs

Ook het coronatoegangsbewijs verdwijnt in de ijskast. Deze zal alleen weer tevoorschijn worden gehaald als er een situatie gaat ontstaan waarin het een echte toegevoegde waarde heeft. Wel kan het zijn dat het coronatoegangsbewijs nodig is bij reizen naar het buitenland, omdat andere landen dit als voorwaarde stellen.

Volg ons ook op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *