Petanque boules Onderhoud

Hoe meer je Petanque speelt, hoe meer de boules verslijten en hoe meer er sporen van oxidatie, beter bekend als roest, kunnen verschijnen.

Het is belangrijk om uw petanque boules te onderhouden met een eenvoudige maar effectieve routine.

Verzorging en onderhoud van stalen petanque boules.

Stalen kogels hebben de meeste aandacht nodig voor het onderhoud.

Reiniging

Tijdens een spel hopen de ballen bepaalde lagen stof op. Het is belangrijk om uw drieling na elk spel, of aan het eind van een dag spelen bijvoorbeeld, schoon te maken.

Verwijder overtollig stof en vuil met een doek. Was vervolgens je ballen met een vochtige spons en een beetje milde zeep (Marseille-zeep bijvoorbeeld). Spoel ze af en droog ze vervolgens af met een schone doek om alle sporen van vocht te verwijderen.

Huilage

Maar toch zijn roestvrijstalen petanqueballen vrij goed bestand zijn tegen de tand des tijds, kan de roestvrijstalen coating in de loop van de tijd geleidelijk aan verdwijnen, met name door herhaaldelijke stoten.

Er kunnen dan roestvlekken verschijnen.

Om oxidatie te voorkomen, moet u uw ballen smeren na het reinigen. Kies een non-food olie (bijvoorbeeld lijnolie) of een kant-en-klaar reinigingsmiddel.

Het is niet nodig om dit na elke wasbeurt te doen. Een frequentie van één keer per maand is voldoende om het verschijnen van roest te voorkomen. U kunt uw ballen ook in een zeer licht geoliede doek bewaren.

Opslag

Bewaar je ballen altijd op een droge plaats. Vermijd vochtige atmosferen zoals zolders, garages of kelders, die zouden bijdragen aan het ontstaan van roest.

Onderhoud van de roestvrijstalen boules

Onderhoud van een roestvrijstalen boule, roestvrijstalen boules vereisen zeer weinig onderhoud. Ze roesten niet. Veeg ze gewoon schoon met een doek om eventuele stofsporen na een wedstrijd te verwijderen en was ze vervolgens met water en zeep om ze glanzend en schoon te houden.

Verzorging van bronzen / koperen boules.

Bronzen en koperen boules, de bronzen ballen zijn kwetsbaarder, maar hebben de bijzonderheid dat ze niet roesten. Het is aan te raden om ze met water te reinigen en vervolgens een lichte klap van de amaril te geven.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.1 / 5. Stemtelling: 7

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Volg ons ok op social media