• do. mei 13th, 2021

Alles over Petanque.nl

allesoverpetanque.nl

BOULES BAR

Delen op je netwerk ......

PETANQUE NIET ALLEEN VOOR OUDEREN

Petanque of Jeu de Boules: een serieuze zaak.
Petanque verovert Nederland
Je kent het wel, op de camping in Frankrijk petanque spelen met daarbij een koud anijs drankje. Deze sfeer is nu ook te vinden in ons koude kikkerlandje. De petanque (jeu de boules) banen schieten als paddestoelen uit de grond in Nederland. Het is het nieuwste uitje aan het worden, een balletje gooien met daarbij een hapje en een drankje en leuke muziek op de achtergrond. Petanque (jeu de boules) is van origine een Frans spel en verovert op dit moment Nederland.
De spelregels zijn simpel, de metalen ballen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje gooien. Doordat het spel laagdrempelig is en daarbij de combinatie van een hapje eten en een drankje drinken is dit een nieuwe vorm van elkaar ontmoeten en gezellig iets doen met je vrienden, collega’s of familie. De jeu-de-boulesbanen zijn daarnaast binnen, waardoor je het ook kunt spelen als het regent. En ze zijn tot ’s avonds laat open, waardoor het een uitje wordt voor de echte stapavond. De prijs valt ook erg mee, voor 15 euro huur je al een baan voor 50 minuten. Het is gewoon weer eens wat anders dan bijvoorbeeld bowlen. Dus trek je Bretonse streepjestrui aan en zet je alpinopet op en speel een potje petanque in één van de boulesbanen in Nederland en je voelt je een beetje in La Douce France.

NIEUWTJE

BOULESBAR ARNHEM

Arnhem krijgt een Jeu de Boulesbar
Arnhem krijgt een eigen jeu-de-boulesbar. Deze opent op 2 september aan de rand van het centrum in de Coehoornstraat 56. Volgens de initiatiefnemers is Jeu de boules ‘helemaal herontdekt’ door de jongere generatie en populairder dan ooit.
Het gezelschapsspel wordt allang niet meer alleen in de zomer op de camping gespeeld, maar tegenwoordig het hele jaar door in trendy horecalocaties.’
In de bar kunnen gasten tijdens het boulen speciaal bieren en borrelplankjes bestellen, net als streetfoodgerechten. De eerste locatie van een jeu de boule bar is twee jaar geleden in Utrecht gevestigd in Utrecht zo’n succes dat er nu een tweede locatie in Arnhem volgt.

BOULESBAR

OOK BIJ JOU IN DE BUURT!

Jeu de Boules brengt mensen bij elkaar!
Jeu de boules staat in Nederland al tijdverdrijf op de camping. Lekker een balletje gooien tijdens de vakantie. Maar de laatste jaren wordt het balspel in ons straatbeeld steeds populairder. Senioren en junioren beschouwen de jeu de boulesbaan als gezellige ontmoetingsplek.
In Nederland komen steeds meer jeu-de-boulebars.
Jeu-de-boules bars zijn te vinden in o.a. Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Delft, Eindhoven, Tilburg, Ede, Apeldoorn. Bij klein Parijs in Apeldoorn heeft 4 echte indoor jeu-de-boulesbanen. Het is dus wel verstandig altijd even te reserveren voordat je komt!


Wil je daarna gelijk lekker dineren bij Klein Berlijn? Geef dit dan bij je reservering aan, zodat we aansluitend een tafel voor je reserveren.

GEZELLIG

IN HET PARK

De sport verliest zijn oudbollige imago
Dat jeu de boules zo gaaf is voor jongeren komt niet alleen doordat het uitdagend is, maar ook doordat het een heel sociale sport is. Je kunt spontaan met je vrienden afspreken om na school- of studietijd met zijn allen te verzamelen in een park of op een andere leuke plek in de buurt om een wedstrijdje te spelen. Neem wat lekkere drankjes of hapjes mee en het wordt een extra gezellige sportsessie.
.

BOULESBAR

Ook in jou buurt!

In de buurt
Bij jou in de buurt is vast wel een boulesbar, of nog beter kijk bij je in de buurt of er een Jeu-de-Boulesvereniging is. Het is ook voor personen die meer ambitie hebben om wedstrijden en toernooien te spelen. Ga gerust een bezoekje brengen bij een vereniging, het enthousiasme komt vanzelf.
Voor de van oorsprong Franse sport is dat een nooit meer verwachte zegen. Erik de Reuver, medewerker van de Nederlandse Jeu-de-Boules-Bond (NJBB), heeft het vermoedelijk nog nooit zo druk gehad. Het aantal mediaverzoeken is explosief toegenomen sinds zijn sport plots een rage is.  Voor ons is het alleen maar positief. De sport verliest zijn oubollige imago

De Reuver weet ook wel dat de jonge boulers niet plotseling massaal lid worden van de plaatselijke jeu de boulesclub. ,,We zien voorlopig geen extra aanwas. Maar dat wil niet zeggen dat ons werk niet verandert. Net als bij andere sporten zie je dat mensen veel meer ongebonden willen sporten. Ze willen het gewoon af en toe doen, net als bij hardlopen bijvoorbeeld. Daar moeten we ons op instellen.’’
Als je besluit om door te gaan met deze sport, omdat je het leuk vind, en om je sociale contacten uit te breiden sluit je dan aan bij een erkende vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Jeu-de-Boules-Bond (NJBB) er is altijd wel een vereniging bij jou in de buurt.
Klik op de button voor een vereniging in jou buurt.