• za. jun 12th, 2021

Alles over Petanque.nl

allesoverpetanque.nl

Petanque een hippe sport

Dooradmin

apr 14, 2020
Delen op je netwerk ......
WK Petanque laat droom uitkomen voor Jenny den Baas uit Esch.
“Het is een hele hippe sport hoor.” Jenny den Baas (38) uit Esch (lid van ‘t Dupke Sint-Michielsgestel) speelt al zowat haar hele leven Petanque. Een campingspel moeten we het dan ook niet noemen. Dat is jammer. Daar is het vooral van bekend, maar het is ook topsport. En dat blijkt, Jenny gaat voor Nederland samen met coach Tom van Alenbeek, Ria Bronsema uit Vlaardingen, Sandy Rikkers uit Den Haag en Katy Kamps uit Utrecht naar het WK in Cambodja. Petanque is de Provençaalse variant van Jeu de Boules. Dat ze naar het WK gaat, is een droom die uitkomt voor Jenny. “Mijn moeder zei nog tegen me, weet je nog toen je een jong meisje was dat je toen er van droomde om ooit op een WK of EK te staan? En vorige week zei ze, het is je gelukt. Geweldig is dat.”
Jenny den Baas
Liefde voor de sport
Jenny begon al heel jong met Petanque. Ze heeft veel liefde voor de sport, maar toch stopte ze er tien jaar geleden mee. “Het plezier was er af. Ik kreeg mijn eerste kind en vervolgens kwamen er nog twee. Toen was het gewoon druk met werk en mijn gezin. Maar ik ben toch weer begonnen. Daar ben ik heel blij mee.”Het betekende wel hard werken om weer op niveau te komen. “Dan merk je dat de souplesse er uit is. Het gaat best wel lastig”, vertelt Jenny. “Maar uiteindelijk door veel te spelen en veel te trainen kwam het weer goed.”
Jenny vertelde dat het een geweldige sport is, en dat ze als kind samen met haar ouders het spel begon te spelen. Ze was toen ook meteen verkocht aan deze mooie sport. Jenny moest er wel lang over nadenken om aan het WK kampioenschap Petanque mee te kunnen doen. Jenny heeft een gezin met kinderen en daar moet ze toch rekening mee houden. Uiteindelijk heeft ze dan toch besloten om aan het WK mee te doen.
En met succes het Nederlands damesteam onder leiding van coach Toon van Alebeek eindigde van de 50 deelnemende landen op een gedeelde 5e plaats, wat toch een uitstekende prestatie is.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 13 =