• za. jun 12th, 2021

Alles over Petanque.nl

allesoverpetanque.nl

Persconferentie 11 mei 2021

Dooradmin

mei 12, 2021
Delen op je netwerk ......
UPDATE NAAR AANLEIDING VAN DE PERSCONFERENTIE VAN 11 MEI 2021
De NJBB heeft kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge waarin werd geopend met “Sinds enkele weken kunnen we in Nederland weer een paar uur per dag naar het terras, twee mensen thuis op de koffie ontvangen en weer naar de winkelstraat. De eerste stap naar het normale leven is onder bepaalde voorwaarden heel voorzichtig gezet”.
“Het blijft een balanceer act en garanties zijn niet te geven, maar alles wijst erop dat we op weg zijn naar een mooie zomer.” Dat zei premier Rutte tijdens de coronapersconferentie. Het kabinet kondigde versoepelingen aan die vanaf 19 mei in kunnen gaan als de daling van de ziekenhuiscijfers door blijft zetten. Als de cijfers toch tegenvallen, dan kan de pauzeknop worden ingedrukt.
De premier benadrukte dan ook nog maar een keer ‘het ongelooflijk belangrijk blijft dat we ons aan de basisregels houden.’ “Zo vlak voor de finish willen we geen fouten maken.”
Het kabinet bouwt nog wel een ‘noodrem’ in: op maandag 17 mei wordt bekeken of de voorgenomen versoepelingen ook echt mogelijk zijn.
Dan gaan onderstaande versoepelingen voor de petanquesport in:
  • Verdere versoepeling van buiten terrassen: open van ‘s ochtends 06:00 tot 20.00 uur ’s avonds. Dat geldt ook voor de terrassen van sportkantines met een maximum van 50 personen per terras, 2 personen per tafel met reservering en “checkgesprek”.
  • Volwassen van 27 jaar en ouder buiten in een groep sporten. Hiervoor geldt een maximale groepsgrootte van 30 personen. De 1,5 meter blijft van kracht, geen wedstrijden, geen publiek en kleedkamers en douches blijven gesloten.
  • Binnensportlocaties open. Binnensporten mag individueel of in groepjes van maximaal 2 personen op 1,5 meter. Maximaal 30 personen per ruimte met reservering, registratie, checkgesprek vooraf, geen wedstrijden, geen publiek en kleedkamers en douches gesloten.
De aangekondigde versoepelingen roepen nog enkele vragen op. De komende dagen hopen wij hierover meer duidelijkheid te kunnen geven. Vanwege het Hemelvaartweekend (donderdag en vrijdag gesloten) is de verwachting dat maandag 17 mei meer informatie beschikbaar komt. Mocht die duidelijkheid er eerder zijn dan wordt dit eerder gecommuniceerd. Hou de website daarom goed in de gaten via allesoverpetanque.nl www.njbb.nl – www.nlpetanque.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − 3 =