• do. mei 13th, 2021

Alles over Petanque.nl

allesoverpetanque.nl

ARCHIEF

Delen op je netwerk ......
Op deze pagina vindt u oud materiaal van verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen blijven één jaar in het archief, daarna worden ze definitief verwijderd.

Sportprotocol

Het sporten beperkt zich tot vrij spelen en trainen in verenigingsverband waarbij de groepsgrootte per baan maximaal 4 spelers betreft. Het blijft echter van belang om je gezonde verstand te gebruiken en alleen te sporten als je geen gezondheidsklachten hebt. Bij petanque blijft het van belang om 1,5 meter afstand te bewaren.

Persmoment Covid-19

Het persmoment van Mark Rutte en Hugo de Jonge leverde niet veel op. Wel wordt met klem op gewezen dat iedereen zich aan de bestaande maatregelen moet houden. Volgens de minister president Mark Rutte is het nog te vroeg voor extra maatregelen alle scenario’s liggen op tafel. 

COVID-19

De huidige golf had wellicht voorkomen kunnen worden, wanneer er vanaf juli direct proactieve daadkrachtig beleid was gevoerd. Maar ook hier veranderde de decentralisatie en de poldercultuur in een zwalkende overheid die niet, halfbakken of te laat, ingreep ook niet meer met de beste communicatiestrategen voor een duidelijke boodschap had kunnen zorgen.

SPORTPROTOCOL

Aan de hand van de persconferentie die het kabinet hield op maandag 28 september zijn er een aantal aanscherpingen gedaan in het sportprotocol. Ook het sportspecifieke protocol voor petanque kent enkele aanpassingen.

OnTip BAANRESERVERING

Sinds eind mei is er een gratis een baanreservering programma.

Het draait als webpagina op laptop, tablet en smartphone en is gratis beschikbaar voor alle 160 OnTip verenigingen (aangesloten en niet aangesloten bij de bond)

CREDITCARDFORMAAT


Het creditcardformaat van de digitale licentie is gereed. Verenigingen kunnen het creditcardformaat van de digitale licentie naar de leden sturen per e-mail vanuit het systeem van AllUnited of printen. Het creditcardformaat kan worden geprint per individueel lid maar ook als bulk voor alle leden

AllUNITED

Sinds maandag 11 mei mogen petanque-verenigingen haar buitenbanen weer openen om leden onze geliefde sport te laten beoefenen. Hierbij dient uiteraard rekening te worden gehouden met de maatregelen die in het algemene sportprotocol zijn opgenomen. 

CLUBS IN HET NAUW

Net als veel andere sectoren wordt de sport financieel hard geraakt door de coronacrisis. Ook dreigen verenigingen in de problemen te komen. Belangenbehartigers van de sportclubs in Nederland springen in de bres en doen een oproep. ,,Laat ze niet vallen.’’

EEN HIPPE SPORT

“Het is een hele hippe sport hoor.” Jenny den Baas (38) uit Esch (lid van ‘t Dupke Sint-Michielsgestel) speelt al zowat haar hele leven Petanque. Een campingspel moeten we het dan ook niet noemen. Dat is jammer. 

WK CAMBODJA

Katy Kamps, Jenny den Baas, Ria Kampers en Sandy Rikkers het (Nederlandse vrouwenteam) onder leiding van Toon van Alebeek (coach) is vijfde geworden op het WK Petanque in Cambodja.