Delen graag

De Nederlandse selectie EK Petanque

Het is bijna zover, over een goede maand begint het EK Petanque in ‘s-Hertogenbosch. Daarom willen wij van Alles over Petanque het Nederlands team even aan u voorstellen.

Kees Koogje

Kees Koogje uit Delft is wel de meest succesvolste petanquespeler uit Nederland. Kees heeft al diverse kampioenschappen op zijn naam staan. Kees Koogje en Josefien zijn op 7-jarige lid geworden van Midi Delft. Kees komt in de NPC uit voor Les Cailloux, met zijn vele kampioenschappen is het dan ook niet verwonderlijk dat hij is uitgekozen voor deelname aan het EK petanque 2022 in 's-Hertogenbosch.

Joey van Doorn

 De 29-jarige Joey van Doorn uit Schijndel speelde al veel internationale toernooien. Zijn talent kwam tot ontwikkeling in de accommodatie van ‘Wij Liggen’ in Schijndel. Nu komt Van Doorn ook uit voor ’t Dupke in Sint-Michielsgestel. Deze vereniging speelt in de Topklasse en biedt de Schijndelse bouler meer begeleiding.

Anette Boluijt

Anette Boluijt geboren in Apeldoorn en speelt bij J.B.V. 't Zwijntje. Ook Anette heeft veel kampioenschappen op haar naam staan. In 2021 won ze samen met Kees Koogje Het NK Mix. We zullen nog veel van Anette zien op de toernooien in binnen en buitenland. We wensen dan ook het hele Nederlandse team heel veen succes toe.

Josefien Koogje

Josefien is de zus van Kees Koogje,  Broer en Zus Kees en Josefien  zijn op 7-jarige leeftijd lid geworden bij MIDI Delft en zijn daar nog steeds lid. Kees speelt competitie voor Les Cailloux uit Zeist en Josefien speelt competitie voor ABA Rijswijk. In 2008 wonnen broer en zus samen de bronzen medaille op het EK-jeugd in Nieuwegein.

Alles over Petanque wenst het Nederlands team veel succes in 's-Hertogenbosch.

DutchEnglishFrenchGermanSpanish

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren