Nederland in avondlockdown

Avondlockdown en afstand houden

Opnieuw een lastige en ingrijpende boodschap volgens Mark Rutte. „Het contact moet met minstens 20 procent naar beneden.” 

Vandaar opnieuw een lastige en ingrijpende boodschap. De cijfers zijn per dag hoog, hoger, hoogst”.

De nieuwe maatregelen die het kabinet vrijdag heeft bekendgemaakt, gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur en gelden in ieder geval tot en met 18 december. Op dinsdag 14 december bekijkt het kabinet wat het effect is geweest van de maatregelen en wat er verder moet gebeuren.

Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen op een rij;

  • van 17.00 uur tot 05.00 uur is bijna alles gesloten, behalve supermarkten (die moeten 20.00 uur dicht)
  • Onder de avondlockdown vallen dus niet-essentiële winkels, restaurants, cafés, bioscopen, theaters, maar ook casino’s, kappers, pretparken, sportclubs en musea
  • In binnengelegenheden moet anderhalve meter afstand gehouden worden, ook al geldt er een coronapasplicht
  • Scholen blijven open, wel moeten kinderen vanaf groep zes een mondkapje op (op de gang)
  • Thuiswerkadvies: Blijf thuis
  • Thuis zijn vier gasten vanaf 13 jaar per dag welkom en doe allemaal een zelftest

NPC en NK Precisieschieten
De komende dagen wordt in overleg met NOC*NSF, collega sportbonden en de interne organisatie bekeken welke mogelijke consequenties dit heeft voor onze sport. (met name NPC, speelronde 7 op 11 december en het NK Precisieschieten op 18 december). Wedstrijden en inhaalwedstrijden die voor 11 december gepland staan, kunnen vooralsnog doorgaan. Hou er rekening mee dat vanaf a.s. zondag een eindtijd van 17:00 geldt. De wedstrijden in de maandagavondpoule zullen eerder op de dag gespeeld moeten worden of op een later moment moeten worden ingehaald.

Sportprotocol
Het aangepaste sportprotocol zal begin volgende week online worden gezet op allesoverpetanque.nl

 Op dinsdag 14 december zal een nieuwe persconferentie plaatsvinden.

 

1 Reply to “Nederland in avondlockdown”

  1. Vaccinatiedwang
    Ik ben zelf een groot tegenstander van vaccinatiedwang, maar de overheid dwingt eenieder tot vaccinatie. Ik heb twee zoons waarvan de één int. Chauffeur is en de andere magazijnmedewerker. Mijn zoon die ook niet gevaccineerd wil worden, en als chauffeur kan hij in verschillende Europese landen niet lossen vanwege ontbreken van QR-code. Daardoor zou hij zijn (vaste) auto moeten inleveren en nationaal moeten gaan rijden plus dat zijn inkomen +/- 1300 € per maand zal dalen dat wil je toch niet. Daarom heeft mijn zoons besloten om de prik te nemen. Dit is toch echt dwang. Ikzelf ga nu ook de prik halen, omdat ik mijn sport (petanque) niet meer kan doen, ik vind dit chantage van de overheid.

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.