Nederlandse Petanquejeugd 3e in Santa Susanna

NEDERLANDSE PETANQUEJEUGD HAALT PODIUM BIJ WK.

Voor de tweede keer in de geschiedenis heeft de Nederlandse Petanque Jeugd het podium (een prachtige 3e plaats) behaald tijdens het WK Petanque in Santa Susanna (Spanje).

Voor de talentvolle equipe bestaande uit Elise Nuijten (17 jaar, L’Esprit, Schiedam), Kim van Gellekom (15 jaar, Folâtre Pijnacker), Michelle de Blij (17 jaar, Les Boulistes, Gorinchem) en Luca Kok (17 jaar, L’Esprit, Schiedam) was dit de eerste keer dat zij in deze samenstelling meededen aan een WK Petanque. In de voorronden won de Nederlandse equipe twee van de vijf poulewedstrijden en plaatsten zij zich als nummer 14 voor de 1/8e finale. In de achtste finale werd het thuisland Spanje 1 (nummer 3 geplaatst) verslagen met 13-9. In de kwartfinale werd vervolgens na een zeer spannende wedstrijd Monaco met 13-12 geklopt. In de halve was de equipe van Madagascar helaas te sterk (4-13).

Volgend jaar viert de Nederlandse Jeu-de-BoulesBond haar 50-jarig jubileum en wordt van 13 t/m 17 juli het EK Petanque (vijf verschillende kampioenshappen) op de Parade in Den Bosch georganiseerd.

Hoe kwam de Nederlandse jeugd tot de halve finale, hier nog even de uitslagen:

Frankrijk 1

Nederland

13-8

Polen

Nederland

13-4

Israël

Nederland

1-13

Duitsland

Nederland 

13-7

VS

Nederland

9-13

1/8 finale

Nederland – Spanje   13-9.

1/4 finale

Nederland-Monaco   13-12

1/2 finale

Nederland – Madagaskar    4-13

Tegelijkertijd met het WK-jeugd vond het WK-vrouwen plaats. Namens Nederland namen Katy Kamps – Bosch, Ria Bronsema, Sandy Rikkers en Jenny den Baas deel. Ze werden begeleid door Toon van Alebeek. De vrouwen hebben na een goed toernooi helaas in de 1/8e finale verloren van Denemarken en zijn daarmee uitgeschakeld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.