Verdriet in Vierlingsbeek

HET CORONAVIRUS TROF DE JEU DE BOULESCLUB HARD

Drie leden van jeu-de-boulesclub sterven aan corona in één week tijd, ze hadden al problemen met gezondheid

De jeu-de-boulesclub in Vierlingsbeek (Noord-Brabant) is binnen een week tijd drie leden verloren aan gevolgen van het coronavirus. Ze zouden gevaccineerd zijn geweest, maar hadden al andere gezondheidsproblemen. Van de 44 leden bleken er afgelopen week in totaal zeker 10 besmet te zijn, stelt Jos van Boekel, penningmeester van ouderenbond KBO, waar de jeu-de-boulesclub onder valt.

 

Drie in een week tijd

We hebben geen idee waar het is ontstaan”, zegt Van Boekel. ,,Een week of drie geleden waren er festiviteiten. Er was een muziekavond. Maar het virus grijpt overal om zich heen. Niet alleen onder ouderen, ook op basisscholen. En niet alleen in Vierlingsbeek.” Van twee van de door corona getroffen slachtoffers is de uitvaart inmiddels geweest, van de derde is die donderdag.

We hebben geen idee waar het is ontstaan

Gevaccineerd, maar wel gezondheidsklachten

Het gaat volgens Van Boekel om mensen van 70, 79 en 86 jaar. Alle drie hadden ze buiten corona al gezondheidsklachten. Ze waren gevaccineerd.

De jeu-de-boulesspelers spelen hun partijen normaal gesproken buiten, maar in de herfst- en wintermaanden binnen in het gemeenschapshuis. Voorlopig wordt even niet gespeeld. ,,Dit heeft nogal wat impact in Vierlingsbeek en Groeningen waar de leden van de club vandaan komen.”
Carnavalsfeest geschrapt

Het carnavalsfeest in Vierlingsbeek – vanaf zaterdag zou drie weekenden op rij het 66-jarig jubileum worden gevierd – is van de agenda gehaald. ,,Je hebt te maken met een toename van coronabesmettingen, met het maatschappelijk belang”, zegt Rob van Berlo, secretaris van carnavalsvereniging De Keieschieters. De jubileumviering wordt ook niet meer ingehaald, laat hij weten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.