Op weg naar Santa Susanna

Op weg naar Santa Susanna

Presentatie

Op donderdag 22 oktober werden de Wereldkampioenschappen Jeugd – Dames en Heren Triplet Petanque, die van 12 tot 21 november in Santa Susanna (Spanje) plaatsvinden, aan de media gepresenteerd. De 3 wereldkampioenschappen petanque zullen 2.000 deelnemers uit 50 landen verwelkomen. Het aantal toeschouwers dat naar Santa Susanna gaat wordt geschat op zo’n 6.000 fans van het balletje. Dit geweldige jeu de boules-evenement wordt live uitgezonden op het LaLigaSports TV-platform en zou door meer dan een miljoen kijkers moeten worden gevolgd.

De presentatie werd gedaan door de burgemeester, Joan Campolier, de voorzitter van de Spaanse petanquefederatie, Antonio Pérez, en het hoofd van de territoriale actie van de Generalitat de Catalunya, Santi Siquier.

JUNIOR / DAMES PROGRAMMA – WM HEREN PROGRAMMA – TEAMS & TEAMS.

Joan Campolier legde uit dat de stad “klaar is om internationale wedstrijden zoals deze te organiseren”. Hij voegde eraan toe dat “we de faciliteiten, de middelen, de wens en de wil hebben om bekend te staan als een stad die zich inzet voor sport en kwaliteit van leven”. Van zijn kant legde het hoofd van de Generalitat, Santi Siquier, uit dat sport, wat het facet ook is, een activiteit is die dient om waarden te genereren, maar ook om rijkdom te creëren en de economie responsief te maken.

U vindt op deze website (zie rubriek “Wereldkampioenschappen” in het hoofdmenu dan Wereld Triplet Jeugd, Dames of Heren), het programma evenals alle informatie, sportuitslagen & prijzenlijst over deze Wereldkampioenschappen petanque.

Jeugd

Elise Nuijten
Kim van Gellekom
Michelle de Blij
Luca Kok

Technische begeleiding Frans Veldhuis en Jobbi Schefferlie

 

Vrouwen

Katy Bosch
Sandy Rikkers
Jenny den Baas
Ria Kamper-Bronsema

Technische begeleiding Toon van Alebeek.

Mannen

Kees Koogje
Essa Agzoul
Joey van Doorn
Ali Doualeh

Technische begeleiding Wim Boluijt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.