’s-Hertogenbosch maakt zich op voor het EK

's-HERTOGENBOSCH IS ER KLAAR VOOR

EK petanque 2022

De Europese Kampioenschappen Petanque 2022 vinden over enkele maanden plaats in ’s-Hertogenbosch.

Maatschappelijke impact

“Petanque is een prachtige sport om te doen en iedereen kan het. Aan de voet van onze kathedraal zie ik in 2022 jongeren, ouderen, bedrijfs- of verenigingsleven, maar ook mensen met een beperking of eenzame inwoners samenkomen en elkaar ontmoeten. Hier mogen álle talenten – in de breedste zin van het woord – bij elkaar komen!”

De overige gastspelers waren jongere en oudere Bosschenaren. Samen vertegenwoordigen zij de doelgroepen van de maatschappelijke spin-off van het EK.

Net als bij de succesvol verlopen Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019 wordt het evenement ingezet als middel om maatschappelijke impact te bereiken, door beweging te stimuleren en eenzaamheid terug te dringen. Diverse activiteiten in aanloop en tijdens het evenement moeten bijdragen aan een inclusief en vitaal Brabant: samen sterker door sport.

“Petanque is helemaal hip”

Lieke Vogels (voorzitter Nederlandse Jeu de Boules Bond) is maar wat blij met de aandacht die haar sport nu al krijgt dankzij de komst van de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 naar Nederland. “Petanque is helemaal hip en dit is nog maar het begin. We gaan er samen met alle partners; Ministerie van VWS, de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, More2Win en Team TOC iets heel moois van maken”, aldus Vogels.

Dat petanque ‘helemaal hip is’ blijkt ook wel uit de Boulesbaas-app die de NJBB heeft ontwikkeld. In de app kunnen scores worden bijgehouden en vrienden worden uitgedaagd voor een potje petanque. Vanaf vrijdag zijn in de app ook de vier baantjes op de Parade te vinden, de overige 45 petanquebanen in de gemeente ’s-Hertogenbosch volgen later deze maand. Vogels: “We willen als sport innovatief zijn en nieuwe doelgroepen aanspreken. De Boulesbaas-app en natuurlijk de komst van het EK zijn hierin enorm belangrijk.”

Over het EK Petanque 2022

De Europese Kampioenschappen Petanque in 2022 vinden plaats van 13 tot en met 17 juli 2022. De organisatie van het EK is in handen van sportevenementenbureau Team TOC, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJJB) en More2Win.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.