Coronamaatregelen vanaf 25 september

Maatregelen die gelden vanaf 25 september

Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge op dinsdag 14 september werd duidelijk dat per 25 september weer enkele landelijke maatregelen versoepeld dan wel aangepast wordt. Zo wordt de anderhalvemeter als verplichting per 25 september losgelaten, is aangegeven dat publiek bij professionele wedstrijden een coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen en kunnen mensen van horecalocaties gebruik maken als ze hun coronatoegangsbewijs laten zien.

Horeca en Sport

Voor de sport geldt enkele uitzonderingen op de regels voor de horeca die gelden vanaf 25 september. NOC*NSF heeft deze opgenomen in het Protocol Verantwoord Sporten. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca duidelijk af te scheiden van de rest van de ruimte, bijvoorbeeld met een lint, tape of een plantenbak, zodat de rest van de sportkantine gebruikt kan blijven worden zonder het coronatoegangsbewijs te hoeven tonen.
Wanneer is een coronatoegangsbewijs wel nodig?

  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca.
Wanneer is er geen coronatoegangsbewijs nodig?

  • Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken.
  • Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.