Kees Koogje en Elke van der Linden Nederlands kampioen Tête á Tête

Kees Koogje en Elke van de Linden kampioen tête á tête
Nieuw-Loosdrecht

Bij de Petanque Club De Gooiers in Nieuw-Loosdrecht vond zaterdag 14 augustus het NK Tête á tête plaats. Zo’n 100 petanque spelers streden om het Nederlands Kampioenschap Tête á Tête. Normaliter wordt bij 64 equipes (mannen) of meer over 2 dagen gespeeld, maar na overleg is besloten om het Tête-à-tête op zaterdag 14 augustus af te ronden.

Mannen

Kees Koogje was in de finale te sterk voor Joey van Doorn op het NK tête á tête in Nieuw-Loosdrecht. De finale werd gespeeld tussen Kees Koogje en Joey van Doorn, Kees won de finale met 13-10. Om de 3e en 4e plaats werd gespeeld door Gregory Koolwijk en Patrick van de Schief deze partij viel in het voordeel uit van Patrick van de Schief 13-10.

Vrouwen

Bij de vrouwen was het Elke van der Linden die de titel Nederlands kampioen NK Tête à tête voor zich opeiste door met 13-9 van Selena van der Hoef te winnen. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats ging tussen KIm van Gellekom en Karin Zantingh deze partij werd met 13-4 gewonnen door Kim van Gellekom.

Bij de Jeugd is in een poule van zes gespeeld. Luca Kok heeft alle poulewedstrijden gewonnen en heeft daarmee het NK gewonnen. Jeseja Letlora is tweede geworden en Sietse Stok heeft de derde plaats bemachtigd.

Puntenverdeling voor de Road to EK2022

Het laatste kwalificatietoernooi vindt op 9 en 10 oktober plaats in Heerlen. Daarna bepaalt de eindstand van de ranglijst welke vier mannen en vrouwen tot de voorselectie behoren voor het EK in Den Bosch.

Dankzij deze resultaten is de volgende tussenstand van toepassing voor de ranglijst van de STAND ROAD TO 2022.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.