Een vrouw met ballen

Jenny den Baas

Een vrouw met ballen!

WK Petanque laat droom uitkomen voor Jenny den Baas.

Esch

“Het is een hele hippe sport hoor.” Jenny den Baas (38) uit Esch speelt al zowat haar hele leven Petanque. Een campingspel moeten we het dan ook niet noemen. “Jammer. Daar is het vooral van bekend, maar het is ook topsport. En dat blijkt, Jenny gaat voor Nederland samen met Ria Kampers uit Vlaardingen, Sandy Rikkers uit Den Haag en Katy Kamps uit Utrecht naar het WK in Cambodja. Petanque is de Provençaalse variant van Jeu de Boules. Dat ze naar het WK gaat, is een droom die uitkomt voor Jenny. Het WK is inmiddels achter de rug, en deze dames hebben het uitstekend gedaan.

Jenny den Baas is met het Nederlandse vrouwenteam vijfde geworden op het WK Petanque in Cambodja. Oranje werd door grootmacht Frankrijk uitgeschakeld in de kwartfinale. De eerdere overwinningen tegen Israël, Maleisië, Australië, Mongolië en Hongarije leverde uiteindelijk een verdienstelijke gedeelde vijfde plaats op in een veld van 50 landen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.